Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Kültür Sanat Günleri Şubat ayı etkinlikleri çerçevesinde Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde Türk Halk Müziği konseri verildi. Anadolu'nun her yöresinden eserlerin seslendirildiği gecede Gebzeliler müziğe doydu. Konserde Erzurum yöresinden 'Su Sinemde Yarelerim Sızlar' eserini seslendiren engelli öğrenci dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Şef Nuray Polat'ın yönetimindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği korosu konserinde öğrencilerin solo performansı dinleyicilerden büyük beğeni kazandı. Yakın zamanda kaybettiğimiz değerli ozanımız Neşer Ertaş'ın, 'Şu Fani Dünyaya Geldim Gidiyom' eserini seslendiren Bora Baloğlu, Gebzelilerin uzun soluklu alkışları ile takdir edildi. Erzurum yöresinden 'Su Sinemde Yarelerim Sızlar' eserini seslendiren engelli öğrenci Engin Aysu ise müzikseverler tarafından ayakta alkışlandı. Aysu, müzik ile engellerini nasıl aştığını dinleyicilere güzel yorumuyla göstermiş oldu.
Konserin ikinci bölümünde Korunun Şefi Nuray Polat da 6 eser seslendirdi. Gecede seslendirdiği Azerbaycan yöresinden 'Eziz Dostum' eseri ile Anadolu'nun dışına çıkıp dinleyicilere farklı bir tat sunuldu. Azerbaycan yöresinden seslendirilen esere Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Halk oyunları Eğitmenleri de gösterileri ile eşlik ettiler.
Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde verilen konserin son bölümünde 4 şarkının birleşiminden oluşan potporiler ile salondaki dinleyiciler coştu. Potporinin bitiminde müzikseverlerin 'bir daha bir daha' diye yükselen seslerine karşılık Türk Halk Müziği Korosu kapanış potporisini tekrar söyleyerek konsere son verdiler. Konseri vatandaşlarla birlikte izleyen Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı İsmail Civelek konserin sonunda Şef Nuray Polat'a çiçek sunarken koroyu da kusursuz performanslarından dolayı kutladı.
(UU)

18.02.2013 12:16:47 TSI

Editör: Wan Haber