Denizli'nin Tavas ilçesinde spastik engelli çocuğunun tedavisi için aldığı atı maddi imkansızlıklardan dolayı satmak zorunda kalan baba, hayırseverlerin desteğini bekliyor.
Denizli'nin Tavas ilçesinde ikamet eden 48 yaşındaki Mehmet Taşsöz, 14 yaşındaki spastik engelli oğlu Abdullah Taşsöz'ün tedavisi için doktor tavsiyesi ile 3 yıl önce 'Yıldız' ismini verdiği bir at aldı. Ata binerek reflekslerini yeniden kazanan Abdullah, bir hafta önce babası Mehmet Taşsöz'ün atını satacağını söylemesi üzerine üzüntüye boğuldu.
Maddi imkansızlıklardan dolayı atı satmak zorunda kaldığını belirten acılı baba Mehmet Taşsöz, oğluna bu atı satacağını 3 ay boyunca söyleyemediğini ifade etti. Taşsöz, "Doktor, 1 yaşında havale nedeniyle spastik engelli olan oğlumun ata binmesi önerdi. Ben de oğluma 3 bin TL vererek bir at aldım. Oğlum atı çok sevdi ve ona Yıldız ismini verdi. Onunla adeta arkadaş oldu. Günün büyük bölümünü atına binerek geçiriyor ama borçlarımın olması nedeniyle şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Atı satmak zorundayım. Bundan sonra oğlumun tedavisi nasıl yapacağımı bilmiyorum" dedi.
Atın satılacağını öğrenen Abdullah'ın çok üzüldüğünü belirten baba Mehmet Taşsöz, "Bu durumu söylemek için 3 ay boyunca bekledik. Artık sabredecek durum kalmadı. Oğluma atı satacağımı söyledim. Bunu öğrenince üzüldü ve uzun süre benimle konuşmadı. Şu anda birçok zamanını atımız Yıldız'la geçiriyor. At satıldıktan sonra Abdullah'ın tedavisi de yarım kalacak" diye konuştu.
(EV-SK-GS-Y)

09.02.2013 14:28:50 TSI

Editör: Wan Haber