2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya kazanan Milli okçu Doğan Hancı, antrenmanlara giderken kullandığı eskiyen engelli aracını değiştirmek için destek bekliyor.
2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda İspanyol rakibini 6-2 mağlup eden Hancı, makaralı yay dalında bronz madalyaya uzanırken Türkiye'ye de oyunlardaki 7. madalyasını kazandırmış ve memleketine büyük bir sevinçle dönmüştü. Aldığı başarılara her geçen gün bir yenisini ekleyen Hancı, antrenmanlara ve müsabakalara giderken kullandığı eskiyen engelli aracını değiştirmek istiyor. Yenileyeceği aracının ücretinin bir kısmını aldığı ödüllerle tamamladığını söyleyen Hancı, geri kalan kısmının da destek olacak sponsorlar tarafından karşılanmasını beklediğini ifade etti. Hancı, "Aracım oldukça eskidi, bir yerden bir yere giderken oldukça sıkıntı çekiyorum. Aracı yenileyerek bu sıkıntıyı aşmayı planlıyorum" dedi.
Wolksvagen yetkili bayisi müdürü Nevzat Çakır ise, Türkiye adına birçok başarıya imza atan sporcuya desteklerini esirgemeyeceklerini söyledi. Çakır, "Biz elimizden geleni yapacağız. Bizim de istediğimiz milli sporcularımızın, Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyuran ve Türk bayrağını dalgalandıran herkesin yanında olmayı istiyoruz. Gerekli sponsorları bulmamız halinde bir kuruş almadan Hancı kardeşimizi yeni aracına kavuşturacağız" diye konuştu.
(MY-AT-CC-Y)

15.12.2012 16:42:26 TSI

Editör: Wan Haber