Malatya Valisi Vasip Şahin, Bedensel Engelliler ve Beyaz Baston Görme Engelliler dernek başkanlarını, makamında kabul etti.
Bedensel Engelliler Derneği Malatya Şube Başkanı Ahmet İlhan, Beyaz Baston Görme Engelliler Malatya Şube Başkanı Cengiz Akın ve Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi Ayakkabı Atölyesi Öğretmeni Hasan Yıldız'ın Vali Şahin'i ziyaretinde, istişarelerde bulunuldu. Dernek başkanları İlhan ve Akın, dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek sorun ve taleplerini Şahin'e iletti.
Bedensel Engelliler Malatya Şube Başkanı İlhan, İŞKUR Meslek Kursları ile eğitim gören üyeleri tarafından imal edilen ayakkabılardan bir örnek getirip Vali Şahin'e göstererek, bu şekilde ayakkabı imalatının Türkiye'de ilk kez kendileri tarafından yapıldığını ve kurs veren öğretmen Hasan Yıldız'a minnettar olduklarını belirtti. Yıldız da, ayakkabıların özellikleri ve imalat aşamaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Beyaz Baston Görme Engelliler Malatya Şube Başkanı Akın ise yaptığı açıklamada, üyelerinin SODES projeleri kapsamında bilgisayar kursuna katıldıklarını ve başarılı olduklarını, bu sebepten dolayı Vali Şahin'e ve SODES yetkililerine teşekkür ettiklerini dile getirdi.
Vali Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Engellilerin hayatın içinde yer alabilmeleri ve kendilerini ispat edebilmeleri, kendilerine sunulan imkanlarla gerçekleşir. Yöneticiler olarak bizler sizlere bu imkanları sunarak, sizlerin sosyal hayata daha aktif olarak katılımınızı sağlayarak ve yaşama sevincinizi artırarak engelleri aşmanızı sağlamaya çalışmaktayız ve bu çalışmalarımıza da imkanlarımız ölçüsünde devam edeceğiz" dedi.
(NA-SO-Y)

14.02.2013 15:59:26 TSI

Editör: Wan Haber