Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Sart Kasabası'nda geçtiğimiz Ağustos ayında temeli atılan Lidya Sardes Engelli Bakım Evi'nin, çok yakında hizmete gireceği bildirildi.
Engelli Bakım Evi inşaatının kaba işinin bittiğini, kapı, pencere, boya ve bazı ince işçiliklerinin devam ettiğini belirten Kurum yöneticilerinden Orçun Semizler, "Sart Beldesinde kısa bir süre önce yapımına başladığımız Engelli Bakım Evi'nin hızlı bir şekilde bitirilmesi için elimizde bulunan imkânların tümünü kullanıyoruz. Tesisin açılışını bir an önce yaparak engelli vatandaşlarımıza kaliteli ve güler yüzlü hizmeti aynı anada sunmayı hedefliyoruz" dedi.
Bu çerçevede Halk Eğitim Müdürlüğünün Sart Kasabası'nda açtığı Engelli Bakım Elemanı Kursunun büyük önem taşıdığını vurgulayan Semizler, "Bu kurstan sertifikasını alacak olan kursiyerler yapacak oldukları işin bilincinde olacak ve hangi hastaya nasıl davranılır, hastaların ihtiyaçları nelerdir bunları öğrenerek daha özenli çalışabilecek bir bilgi donanımına sahip hale geleceklerdir. Kurumumuzda 19 yaş ve üzeri, kadın erkek, bedensel zihinsel, ruhsal engellilere 100 yatak kapasitesi ile hizmet verebilecek olan kurum, geniş ve ferah odaları, her zaman sıcak suyu, hemşiresi ve doktoru bulunan, içinde kamelyası, egzersiz yapma imkânı sunan kondisyon parkı, futbol ve basketbol sahalarının da bulunduğu sosyal imkanlara sahip büyük bir kompleks olarak hizmete girecektir" diye konuştu.
(ES-ERG-Y)

17.01.2013 14:17:40 TSI

Editör: Wan Haber