Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, birliklerine bağlı hastanelerdeki çalışa personele verilen işaret dili kursu ile işitme engelli vatandaşların engellerini kaldırmayı planladıklarını söyledi.
Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, yaptığı açıklamada, "İşitme engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla kurumlarımızda çalışan personellerimize verilen işaret dili kursu ile işitme engelli vatandaşlarımız için engelleri kaldırmayı planladıklarını söyleyen Sünbül, işitme engelli vatandaşlarımızın hastanelerimizde alacağı sağlık hizmetlerini kolaylaştırmak, daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı planlıyoruz. Eğitim programımız doğrultusunda görme engelli vatandaşlarımız için yer kabartmaları yapılacak. Yürüme engelli vatandaşlarımız için ise yürüme parkuru yapacağız" dedi.
İşaret dili kursu eğitimini veren Nurcan Yanar ise yaptığı açıklamada ise sağlık kurumlarında daha kaliteli hizmet alabilmek için fiziksel mekanların düzenlenmesi kadar, sağlık personeliyle iletişim kurabilmeleri de oldukça önemli olduğunu söyledi. Yanar, "Bu yaklaşımla işitme ve konuşma engelli engelli vatandaşlarımız ile sağlık personelinin iletişimini kolaylaştırmak, daha hızlı ve kolay hizmet vermek amacıyla işaret dili kursunun başlatılması sağlanmıştır. Bu kurs çerçevesinde kursiyerlere öncelikle sağlıkla ilgili işaret çevirileri yapılarak daha sonra tüm konular genel hatlarıyla aktarılacaktır" diye konuştu.
Kursun üç ay süreceğini söyleyen Yanar, işaret dili alfabesinin anlatıldığı ilk derste katılımcılar, işaret diliyle isimlerini yazdı.
(GF-ÖS-Y)

20.02.2013 13:10:53 TSI

Editör: Wan Haber