Giresun'un Eynesil İlçesinde Erzurum Engelliler ve Aileler Dayanışma Derneği tarafından Mustafa Yüksel İlkokul Öğrencilerine eğitici ve eğlenceli müzik programı düzenledi.
Okulun Bahçesinde gerçekleşen programa dernek adına açıklamalarda bulunan Nami Topcuoğlu Egeliler haftası münasebetiyle her yıl ülke genelinde bu tür çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Topçuoğlu " Amacımız, Derneğimizin bünyesinde bulunan üyelerimizin genel ihtiyaçları olan tekerlekli sandalye, konuşan bilgisayar, iyileştirme hizmetleri ve spor faaliyetlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz" dedi.
Mustafa Yüksel İlkokul Müdürü Mehmet Çalık ise okul genelindeki öğrencilerin eğitimi için yapılan programın, havanın güzel olmasıyla çok yararlı geçtiğini söyledi.
Çalık" Öğrencilerimizin derslerini aksatmadan bir çalışma yaptık. Sakatlık insanlığın ortak sorunudur. Bir gün hepimizin sakat olabiliriz. Engellilerimizin toplumla bütünleştirilmesi devletin olduğu kadar, hepimizin temel görevidir. Bu vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, katılımcı ve üreten insanlar haline getirmek aynı zamanda bir insanlık görevidir. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmanın yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür" dedi.
(AB-EK-Y)

26.12.2012 12:57:29 TSI

Editör: Wan Haber