ANKARA - Ankara'nın Etimesgut ilçesine bağlı Fevziye Mahallesi'nde oturan vatandaşlar taşlı, engebeli yolları aşarak mahalle arazisine kurulan taş ocaklarının kaldırılması için Türk bayraklı yürüyüş yaptı.

Geçtiğimiz yıl 'kaçak imar' ve 'hazine üzerine inşaat yaptıkları' gerekçesiyle yıkım kararı alınan ve çıkan olaylarla gündeme gelen Fevziye Mahallesi sakinleri şimdi de mahallenin hemen yakınına kurulan taş ocaklarından şikayetçi. Kurulan taş ocaklarının hayvanlara ait otlak araziyi işgal ettiğini iddia eden mahalleli, Türk bayrağı açıp traktörlerle taş ocağının bulunduğu yere yürüdü. Traktörlerin ilerleyemediği kayalık bölümde vatandaşlar araçlardan inerek, kalan yolu yürüdü. Kadın-erkek engebeli yolları güçlükle aşan mahalle sakinlerini, taş ocağı girişinde jandarma ekipleri karşıladı. Mahallelinin eylem yapacağı bilgisini alan ve önceden hazırlık yapan jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Ekipler, mahallelinin önünü keserek daha ileri gitmesine engel oldu. Vatandaşlar, taş ocağına kurulması planlanan şantiyenin kurulmamasını ve hayvanların mera arazisini işgal ettiği öne sürülen taş ocaklarının kaldırılmasını istedi. Mahalleli, jandarma ekiplerine şantiyenin mera arazisine kurulduğunu anlattı.

Kendilerine ait tapulu araziye ev yapmak isteyen mahalleliye devletin engel olduğunu belirten Cemil Adanur, "Peki bunu köylü vatandaş yapamazken, bu 40 dönümlük araziyi köyün dışından gelen bir adam nasıl alıyor. Kimden alıyor. Köylü vatandaş alamazken, bu adam nasıl alıyor. Evlerimiz komple çatladı. Dinamit atıyorlar." dedi.

Mahalle sakini Cevriye Özcan ise taş ocakları nedeniyle evlerinin hasar gördüğünü söyledi. Özcan, "Hayvanların alanlarını daralttılar. Hayvanlarımız buraya gelip yayılamıyor. Geçim kaynağımız hayvan, onları da buraya getiremiyoruz. Hayvanımızı başka köyün sınırında otlatıyoruz." şeklinde konuştu. Patlatılan dinamitlerden hem kendilerinin rahatsız olduğunu hem de hayvanların bölgede tehlike içinde kaldığını aktaran Özcan, taş ocaklarının kapanmasını istediklerini söyledi.

Jandarma ekipleri ve taş ocağı yetkilileriyle görüşen mahalle sakinleri, mera arazisine girilmeyeceğine yönelik gerekli yasal işlemin yapıldığı bilgisini aldı. Vatandaşlar daha sonra eylemlerini sonlandırdı. CİHAN

Editör: Wan Haber