Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Yıldız, mesajında, Ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri doğru, tarafsız, hızlı, ilkeli, kaliteli, kendini sürekli yenileyen, geliştiren, güvenilir, evrensel hukuk normlarına bağlı, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, sorumluluklarının bilinciyle hareket eden, saygınlığını koruyan, şartlar ne olursa olsun görevini fedakarca yapan görsel ve yazılı basınımızın tüm çalışanlarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nün, bu yıl 51. yılını kutladığımızı söyledi.
Toplumun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması gerektiğini belirten Yıldız, şunları söyledi:
" Bugün ülkemizde her türlü fikir özgürce tartışılmakta ve basınımız herkesin düşüncesinin kamuoyuna aktarılması konusunda önemli görev yapmaktadır.Özgür bir basının mevcudiyeti, demokrasinin daha sağlıklı işlemesi, standartların yükselmesi ve kamuoyu duyarlılığının artması bakımından büyük önem taşımaktadır. Basın özgürlüğünün korunması kadar önemli bir başka husus ise bu özgürlüğün istismar edilmemesi yanında, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, toplumun ve bireylerin hakkını gözetme gibi ilkelerin üstün tutulmasıdır.
Türk basınının bu anlayışla daima sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceğine, ülkemizin demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları konusunda en ileri standartlara ulaşması çabalarına katkılarını sürdüreceğine inanıyorum.
İlkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin, en zor koşullarda bile kamuoyuna yön veren ve gündemi belirleyerek toplumu bilinçlendiren, yaptığımız çalışmaların vatandaşlara ulaştırılmasında zaman ve mekân ayrımı yapmadan görevlerini yerine getiren, tüm gazetecilerin, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarı ve esenlikler dilerim."
(AÖ-Y)

10.01.2013 15:21:59 TSI

Editör: Wan Haber