Enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda "Enerji Hanımları" adı altında bir proje başlattıklarını kaydeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Proje ile kadınlarımız evlerde kullandıkları enerjide yapacakları yıllık tasarrufla bir çeyrek altın alabilecek" dedi.
Katıldığı 37. AK Parti Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi toplantısında enerjinin tasarruflu ve verimli kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Taner Yıldız, şöyle konuştu: "Doğalgaz ve petrolü dışarıdan alıyoruz. Bunu lütfen teşkilatlarımızda, konu komşumuza ve tanıdıklarımızla birlikte evimiz ile birlikte çocuk ve yaşlılarımıza varana kadar enerji verimliliği ve enerji tasarrufu ile alakalı lütfen hassasiyetlerimizi artıralım. Bu konuda en fazla görev hanımlarımıza düşüyor."
Enerji Hanımları adı altında bir proje başlattıklarını anlatan Yıldız, şunları söyledi: "Bütün lüzumsuz lambaların önüne geçmek ve beyaz eşyaların verimli kullanılmasını anlatan kamu spotları hazırlattık. Siz daha az ödeyerek küçük adımlarla, Türkiye için daha büyük bir adım gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede her yıl 15 milyar TL yapacağımız bir tasarruf yapılmış olacak. Biz bunun hesabını yaptık ve rakamlarla ortaya koyduk. Bizim kültürümüzde israf etmek yok. Haramdır. Niçin yetinebileceğimiz ve refah seviyemizden ödün vermeden, israf etmeden enerjiyi kullanıyor olmayalım? Bunun ülkemize 2023 yılına kadar her yıl geri dönüşümü 15 milyar TL. Bu çok önemli bir rakam, bu her yıl ülkemizin iki büyük baraj yapması demek. Bunun parasını kendimiz çıkarabiliyoruz. Sadece evlerdeki tasarrufla ev hanımlarımız enerjiyi normal kullanımla bir çeyrek altın tasarruf edebiliyor. Ama bunun Türkiye için getirisi 4 milyar TL. Yani siz şunu diyebilirsiniz, paranızın olması tasarruf etmeyeceğiniz, giderlerinizi azaltmayacağınız anlamına gelmiyor."
(GC-ÇY-HO-Y)

27.01.2013 16:24:55 TSI

Editör: Wan Haber