Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cezayir'deki rehine kurtarma operasyonunda ölenler arasında Türk vatandaşı bulunmadığını açıkladı.
Bilkent Otel'de düzenlenen "Enerji Diplomasisi ve Bağımlılığı" konulu konferansa katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konferans öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Cezayir'de doğalgaz tesisinde tutulan rehineler için ordunun gerçekleştirdiği kurtarma operasyonunda ölen 50 kişi arasında Türk vatandaşı bulunup bulunmadığı sorusu üzerine Yıldız, "Geçen hafta oradaydık ve LNG ile alakalı yeni bir bağlantının, hatta önceki yaptığımız bağlantının süresinin uzatılması ve şartlarının konuşulmasıyla alakalı görüşmeler yapmıştık. Değerli meslektaşım Cezayir Enerji Bakanı Yusuf Yusufi ile beraber birçok kez de tekrar yorumlamıştık. Cezayirli kardeşlerimiz için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.
Cezayir Büyükelçiliği ile görüşmeler yaptıklarını bildiren Yıldız, "Yaptığım görüşmede herhangi bir Türk vatandaşının gelen bilgiler dahilinde rehineler arasında olmadığını ancak bir kısım rehin alınmadan önce bazı kişilerin kaçtığını ve o kaçan kişilerin arasında bir tane Türk'ün olduğundan bahsettiler. Bunlar tabi ki şuanda teyide muhtaç bilgiler ama şuanda herhangi bir Türk vatandaşımızın orada zarar gördüğüne dair elimizde herhangi bir bilgi yok. Ama şunu söylemem lazım, bu tür tesisleri kendi özel güvenlik birimlerinin olmasına rağmen özellikle o bölgede bu tür sıkıntıların olduğundan bahsetmişti arkadaşlarımız. Ben bu sıkıntıların büyümeden temkinli bir şekilde yoluna gireceği kanaatini belirtiyorum" diye konuştu.
Bakan Yıldız, enerji alımıyla alakalı herhangi bir değişikliğin olup olmayacağının sorulması üzerine, "Enerji alımlarıyla lakalı da herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin "Elektrik dağıtım şirketlerinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle bazı vatandaşların buzdolaplarında meydana gelen arızalar söz konusu, neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Bakan Yıldız, "Eğer bu elektrik dağıtım şirketi ister kamu, isterse özel sektör olsun kendi hatalarından kaynaklanan ya da işletme hatalarından kaynaklanan herhangi bir sıkıntı yaratıyorsa tabi ki onun buzdolabının motorunun sarılmasıyla alakalı veya zararın tazmin edilmesiyle alakalı arkadaşlarımız çalışmalarını yaparlar" ifadesini kullandı.
Vatandaşlara hizmet götürmenin önceliklerinden olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Özellikle yoğun kış aylarında kar altında olan bölgelerimizde bazı kesintiler tabi ki oluyor. O kesintilerden dolayı kaynaklanan böyle bir arıza oluşuyorsa arkadaşlarımız onu tazmin etmek zorundadır" değerlendirmesinde bulundu.
(EY-CC-Y)

17.01.2013 17:11:40 TSI

Editör: Wan Haber