Enerji-Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Musa Şekerci, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesinde 7 Ocak 2013 tarihinde meydana gelen kazada metan gazı püskürmesi sonucu 8 madencinin şehit olmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Enerji-Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Musa Şekerci sendika binasında yaptığı açıklamada, TTK Kozlu Müessesesinde 7 Ocak 2013 tarihinde meydana gelen kazada metan gazı püskürmesi sonucu 8 madencinin şehit olan 8 madencinin şehit olmasıyla ilgili basın açıklaması yaparak, 8 madenciye Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.
Şekerci, "Yer altı taşkömürü madenciliği faaliyetleri son derece zor ve ağır koşullarda yürütülen faaliyetlerdir. Yaşanan bu elim kaza ile ilgili henüz teknik incelemeler tamamlanmadan, olayın nasıl olduğu net bir şekilde açıklığa kavuşmadan, birliği kirliliğinin yaşandığı bu ortamda yapılan açıklamalar başta TTK'ya, madencilik camiasına ve Zonguldak'a büyük zararlar vermektedir. Ayrıca kaza ile ilgili olarak çok yönlü idari ve hukuki soruşturmalar başlatılmış olup, bu çalışmalar halen devam etmektedir. Birileri TTK'daki taşeron uygulamalarından kaynaklanan yanlışlar üzerinden Genel Müdür ve TTK yönetimini yıpratmaya uğraşırken Zonguldak ve TTK'ya zarar verdiklerini bilmelidirler. Bize göre yaşanan sorunda en önemli çözüm, kurumdaki taşeron uygulamasını sona erdirerek, el birliği ile TTK'ya işçi alımı için mücadele etmektir. Olaylar, kurumlar ve sistemler üzerinden değil de şahıslar üzerinden konuşulduğu sürece hiçbir çözüm bulunamaz. Farkında olmadan şehrimiz avuçlarımızdan kayıp gitmektedir. Çok geç olmadan bu gidişe dur diyebilmek ve kentimizi tekrar ulusal alanda hatırı sayılır kentler arasına girmesi için, işçisinden sendikasına, esnafından işadamına, sivil toplum örgütlerine kısacası Zonguldak'ta yaşayan herkese büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu aşamada herkes sorumluluk ve üzerine düşen vazifeyi üstlenmeli, bu vazifenin gerektirdiği hiçbir şeyden sakınmamalıdır" dedi.
(SA-SA)

17.01.2013 17:44:21 TSI

Editör: Wan Haber