Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cezayir, Libya ve Katar'ı kapsayan bir tura çıkıyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Cezayir, Libya ve Katar'a gidecek. Bakan Yıldız, yarın Cezayir'de Başbakan Abdelmalek Sellal ile görüşecek, Enerji ve Madenler Bakanı Youcef Yousfi tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak. Bakan Yıldız ayrıca bölgedeki Türk işadamlarıyla görüşecek, Türk ve Cezayir basınıyla bir araya gelecek.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve beraberindeki heyetin ikinci durağı 6 Ocak 2013 Pazar günü Libya olacak. Yıldız, Trablus'ta Petrol ve Doğalgaz Bakanı Sayın Abdulbari El Arusi, Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Sayın Dr. Ali Muhammed Muhayrik ve Enerji İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Avad El Barasi ile görüşecek.
Bakan Yıldız, Trablus'taki temaslarının ardından aynı gün akşam saatlerinde Katar'ın başkenti Doha'ya geçecek. Yıldız Doha'da, Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Dr. Mohammed Bin Saleh Al-Sada ile görüşmesinin ardından Arap Elektrik Birliği 4.Genel Konferansı'na katılacak ve burada katılımcılara hitap edecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve beraberindeki heyet 7 Ocak 2013 Pazartesi akşamı Türkiye'ye dönecek.
(ZÇ-ÖZ-Y)

04.01.2013 15:31:17 TSI

Editör: Wan Haber