Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suri Tauchid Ishak, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Çanakkale'nin yatırımcılar için çok cazip olduğunu, içinden deniz geçen dünyanın sayılı yerler arasında olduğunu, ancak bu potansiyelini kullanamadığını ifade etti. Endonezyalı yatırımcıları Çanakkale'ye davet eden Engin, "Biz Endonezyalı yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız. Endonezyalı yatırımcılar Çanakkale'de yüksek katma değer sağlayacak otomotiv, tekstil, turizm ve elektronik gibi alanlarında yatırım yapabilir" dedi.
Görüşmede, ÇTSO'nun Çanakkale'ye bir Kongre ve Fuar Merkezi kazandırdığını söyleyen Bülend Engin, Başkonsolos Ishak'a Marmara Bölgesi'ndeki orta ölçekli işletmelerle yapmayı düşündükleri toplantıyı burada düzenlemelerini teklif etti. Başkonsolos Ishak da bu teklifi üzerinde görüşeceklerini ifade etti.
Endonezya Başkonsolosu Suri Tauchid Ishak'da, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek maksadıyla Marmara Bölgesi'nde ve Çanakkale'de çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını belirtti. Marmara Bölgesi'nin Türkiye ekonomisinin yüzde 70'inden fazlasını oluşturduğunu ve Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkilerde bu potansiyelin daha fazla kullanılmasını amaçladıklarını ifade eden Başkonsolos Ishak, iki ülke arasında ticaret hacminin artırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Başkonsolos Ishak, 260 milyona ulaşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi olan Endonezya'nın en önemli meselesinin gelir adaletsizliği olduğunu, zengin-fakir arasında büyük bir gelir uçurumu olduğunu sözlerine ekledi.
(CA-MŞ)

05.02.2013 13:08:14 TSI

Editör: Wan Haber