D-400 Antalya-Mersin karayolu güzergahındaki Zeytinada-Yakacık köyleri arasındaki zorlu fiziki şartlar nedeniyle yolun güzergahı, Güney Köyü'nden itibaren Zeytinada Köyü'nün Kuzey bölgesine alındı.
Yeni güzergahta Zeytinada Köyü ile Yakacık Köyü arasında kalan bölüme 4 bin 500 metre uzunluğunda tünel yapılacağı bildirilirken, Türkiye'nin en uzun dördüncü tüneli olacak yeni tünele tehlikeli madde taşıyan ağır tonajlı araçların girişine izin verilmeyeceği belirtildi. Tehlikeli madde taşıyan araçların, yapılacak olan iyileştirme çalışmaları ile 3 şeride çıkarılacak olan Zeytinada Köyü içinden geçen mevcut Antalya-Mersin yoluna yönlendirileceği kaydedildi. Yol yapımında 400 metre viyadük kullanılacağı ifade edilirken, Anamur-Melleç mevkinde araçların deniz seviyesinden yaklaşık 80-100 metre yüksekten geçeceği bildirildi.
Antalya-Mersin duble yolu yapım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Bahattin Akşit, Gazipaşa-Anamur güzergahında Zeytinada Köyü'ne yapılacak olan 4 bin 500 metre uzunluğundaki tünelin, iki ilçe arasındaki mesafenin kısalmasında önemli rol oynayacağını söyledi. Tünel projesi çalışmalarının geçtiğimiz günlerde sona erdiğini belirten Akşit, ihale sürecinin başladığını söyledi. Akşit, "Karayolları Bölge Müdürlüğümüzden aldığımız bilgiye göre eski yolda tünelin girişinden çıkışına kadar bir genişletme ve iyileştirme çalışması olacak. Bu bölüm 3 şeride çıkarılacak ve tehlikeli madde taşıyan araçlar tüneli değil, bu yolu kullanacaklar. Tünel projesiyle birlikte yol projesinin de tamamlanarak hizmete açılmasıyla Antalya-Mersin yolunda ciddi bir rahatlama yaşanacak" dedi.
(AMT-SK-Y)

14.01.2013 10:17:57 TSI

Editör: Wan Haber