Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu sene 8.'sini düzenlediği 4 Mevsim Kocaeli Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni ve sergi açılışı yarın NCITY Alışveriş Merkezi'nde yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi'nin her sene geleneksel olarak devam düzenlediği yarışmada dereceye giren Kocaeli'nin en iyi fotoğrafları sergilenecek. 8 yılda 1861 kişinin 10 bin 791 fotoğrafla yarışmaya katıldığı yarışma NCITY Alışveriş Merkezi'nde saat 18.00'da başlayacak. Gecede 4 Mevsim Kocaeli Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda birinci olan kişiye 5 bin, ikinciye 3 bin üçüncüye 2 bin TL ödül verilecek. Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü'ne bin, jüri özel ödülüne 750, mansiyon kazanan 3 sanatçıya 500'er TL para ödülü verilecek.
Her sene daha fazla katılımcı ile ilginin arttığı yarışmada Sakarya'dan İsa Cıda, 'Köprüden Geçenler' isimli eseriyle birincilik ödülünü elde etmişti. İstanbul'dan Devrim Özgün Ünlü, 'İsimsiz' kodlu fotoğrafıyla ikinci olmaya hak kazandığı yarışmada üçüncülük ödülü ise Kocaeli'den 'Yürüyüş' isimli fotoğrafıyla Hasan Zer'e verilmişti.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve fotoğraf tutkunlarından ilgi gören 4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması'nda Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü, 'Okul Bahçesi' isimli eseriyle Kocaeli'den Arzu İbranoğlu'nun oldu. Jüri Özel Ödülü'nü ise Kocaeli'den 'Bisikletçiler' isimli fotoğrafıyla Erkan Üskan aldı. Mansiyon ödülleri ise 'Karda' isimli fotoğrafıyla Kocaeli'den Murat İbranoğlu, 'Kocaeli 7' isimli eseriyle Kocaeli'den İlyas Akbulut ve 'Soğuk' isimli fotoğrafıyla Sare Kural'ın oldu.
(MA-MA)

06.12.2012 13:26:45 TSI

Editör: Wan Haber