Sakarya Akyazı İlçesi'nde kimsesiz ya da yardıma muhtaç yaşlı vatandaşları Akyazı Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler ekipleri her hafta düzenli olarak olanları yerlerinde tespit ederek kontrollerini ve tedavilerini yaptırmaya devam ediyor.
Adeta hayırlı bir evlat gibi yaşlıların her türlü sağlık sorununa tüm imkanlarıyla seferber olan Akyazı Belediyesi Sosyal Hizmetler ekipleri, araçları ile evlerinden aldıkları yaşlı hastaları hastaneye götürülüp tedavi ya da kontrollerini yaptırmak için tedavi süresi boyunca kendisine yardım ediyor tedavilerini yaptırdıkları hastaları sonra tekrar evlerine kadar geri getiriyor.
Ayrıca Akyazı Belediyesi Sosyal hizmetler ekipleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerinin tekerlikli sandalye, yürüteç ve diğer sağlık gereçleri ihtiyaçları karşılanıyor. Evlerinde tekerlekli sandalyesi olan vatandaşların, tekerlekli sandalye bakım ve onarımları yapılarak tekrar kendilerine teslim ediliyor.
Sosyal ekipler tarafından gerçekten ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşların Kışlık kömür ihtiyaçları ve erzak ihtiyaçları da belediye tarafından karşılanıyor.
Akyazı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Aralık ayında 11 yaşlı ve muhtaç hastanın Sakarya ve çevre illere tedavi ve kontrol amaçlı götürülerek tedavilerinin yaptırıldığı bildirildi.
Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı konu ile ilgili olarak, "Sosyal işlerdeki arkadaşlarımız Aralık ayında 11 yaşlı ve muhtaç hastamızı Sakarya ve çevre illere tedavi ve kontrol amaçlı götürerek tedavilerini yaptırmışlardır. Sosyal işler ekipleri ayrıca geçtiğimiz günlerde ihtiyaç fazlası sobaları toplayarak, tamir ve bakımını yaptıktan sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtmıştır. Bu işleri göster göstere yapmaktan yana değiliz. Gizli ve tarafların rencide olmaması için azami özen ve gayret sarf etmekteyiz" dedi.
(AY-RKO)

02.01.2013 17:49:23 TSI

Editör: Wan Haber