Çarşamba akşamları yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisine yeni sezonda bir çok isim katıldı. Bu isimlerden biri de Emre Üçtepe. Genç oyuncu Emre Üçtepe Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Gazi karakterini canlandırıyor. İşte Emre Üçtepe’nin merak edilenleri…

EMRE ÜÇTEPE KİMDİR?

Diriliş Ertuğrul'dan önce de oyunculuk deneyimi bulunan Emre Üçtepe, Başarmalısın adlı filmde Naci karakterine hayat vermişti. Tokat Yeşilyurt doğumlu olan Emre Üçtepe, ortaokul öğrencisidir. Diriliş Ertuğrul dizisinde, Ertuğrul Bey’in küçük oğlu Osman’ın çocukluğunu canlandıracak.

OSMAN BEY KİMDİR?

I. Osman, Osman Gazi, Osman Bey ya da Osman Han, mahlasıyla Fahrüddin veya Osmancık, Osmanlı Beyliği ve Osmanlı Hanedanı’nın kurucusu ve beyliğin ilk padişahı olan Türk hükümdar. Dedesi Süleyman Şah, büyükannesi Hayme Hatun, babası Ertuğrul Gazi ve annesi Halime Hanım’dır.

Osman Gazi, Ahi Şeyhlerinden Edebali’nin görüşlerine değer verir ve ona saygı duyardı. Sık sık Şeyh Edebali’nin Eskişehir Sultanönü’ndeki Dergahına gider ve misafir kalırdı. Osman Gazi, sık sık dergahına gittiği Ahi şeyhlerinden Edebalî’nin görüşlerine değer verir ve ona büyük saygı duyardı.

Söğüt’te temelleri atılan, 600 yıl süreyle üç kıtada hüküm sürecek olan Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi, 1326’da Bursa’da Nikris (goutte) hastalığından vefat etti.(Sözcü)

Editör: Wan Haber