Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Denizli Şubesi ile elektrik dağıtımı yapan AYDEM arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Denizli, Aydın ve Muğla'nın elektrik dağıtımını yapan AYDEM Elektrik A.Ş ile Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Denizli ve Muğla'yı kapsayan işbirliği protokolünü Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cengiz Göltaş, AYDEM Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Abdullah Şavklı imzaladı. Protokol, elektrik dağıtımında daha kaliteli hizmet vermek için oda ile AYDEM arasında işbirliği yapılmasını içeriyor.
TMMOB Toplantı Salonu'ndaki imza töreninde konuşan Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Abdullah Şavklı, işbirliğinin önemine değinerek, "EMO Denizli Şubesi, AYDEM ile birlikte mesleki alan uygulamaları ile ilgili bir protokol oluşturduk. Bu protokol Türkiye'ye de örnek olacak. Protokolle bir mühendislik işi olan elektrik arzının daha iyi ve daha güvenli olması için dağıtıcı firma ile meslek örgütünün işbirliği yapması, özel trafolu müşterilerin işletme sorumluluğu yönetmeliği kapsamında yetkili mühendis bulundurmasının sağlanması, elektrikte güvenli ve teknik hizmet kalitesini yükseltmek, topraklama raporlarının takibi, EMO ve AYDEM mühendislerinin teknik eğitimi düzenlemesini kapsıyor" diye konuştu.
AYDEM Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ise elektrik dağıtımının sosyal bir iş olduğunu ifade ederek, "Elektrik dağıtımı işinin birçok yönü var. Bu bir mühendislik işi. Dizayn meselesi. Mühendislik işlerinin iyi yapılması gerekiyor. EMO ile AYDEM'in işbirliği yapması faydalı olacak. Kanunlarla belirlenmiş yönetmelikler var. Biz EMO ile bir araya geldik ve bir ilke imza attık. Yönetmelikler gözden geçirilerek, ortaya güzel bir eser çıktı. Amacımız tüketicilere kesintisiz ve kaliteli elektriği ulaştırmak. Yapılan hizmetler halka bu protokolle daha kolay yansıtılacak. Üç ayda bir protokol tekrar gözden geçirilecek eksik varsa tamamlanacak" dedi.
konuşmaların ardından protokol AYDEM Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Abdullah Şavklı ve EMO Genel Başkanı Cengiz Göltaş tarafından imzalandı.
(EV-SK-Y)

22.01.2013 17:42:36 TSI

Editör: Wan Haber