Ankara’da Emniyet’in, IŞİD’in kentte saldırı düzenleyeceğine dair bir belge dağıttığı öne sürüldü. Buna göre, BM ve elçilik çalışanlarına da gönderilen ‘gizli’ ibareli belgede, örgütün Kızılay, Tunalı Hilmi Caddesi ve bir AVM yakınlarında eylem planladığı yazıyor.

BirGün gazetesinden Erk Acarer’in haberine göre, ‘Muhtemel Eylem’ konulu belge 3 Aralık’ta Ankara Emniyeti tarafından dağıtıldı. İçeriğindeyse şu ifadeler yer alıyor:

DEAŞ tarafından Ankara Kızılay, Tunalı Hilmi Caddesi ve bir AVM yakınlarında eylem planlandığı, Söz konusu saldırıda Renault Fluence, Ford Mondeo, Hyundai Accent Blue ve Fiat Egae marka aracın kullanılacağı, Fiat Egae marka aracın, Ankara plakalı ( 06) ve beyaz renkli olduğu, Eylemin, Cuma ile pazartesi günleri arasında hafta sonunda ‘eş zamanlı’ olarak sabah ve öğle saatlerinde gerçekleşmesinin planlandığı yönünde teyide muhtaç bilgiler elde edildiği bildirilmiştir.

BirGün gazetesi, Ankara Emniyeti terörle Mücadele C şubesinin belge hakkında açıklama yapmadı ancak haberi yalanlamadı da. IŞİD’in olası eylemine ilişkin ‘gizli’ ibareli belgenin, Birleşmiş Milletler (BM) personeline gösterildiği ve elçiliklerde çalışanlara da konuyla ilgili uyarı yapıldığı öne sürüldü. (Gazeteduvar)

Editör: Wan Haber