İstanbul'da 5 Ermeni vatandaşın saldırıya uğramasının ardından ortaya atılan 'ırkçı saldırı' iddiaları, Emniyet yetkilileri tarafından yalanlandı. Saldırıların gasp amaçlı olduğu belirtildi.
İstanbul'daki ilk saldırı, 17 Aralık 2012 tarihinde Şişli'de meydana yaşandı. Alınan bilgiye göre, 80 yaşındaki V.Ç., evine gelen ve elektrikçi olduğunu iddia eden bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Boğazı falçata ile kesilen şahıs, hastanede tedavi altına alındı. Zanlı ise evden bir şey almadan kayıplara karıştı.
Bir diğer olay ise, 28 Aralık tarihinde Samatya'da yaşandı. Marista Küçük (85), tek başına yaşadığı evde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Güvenlik güçleri yaptıkları incelemeler sonucu kadının evinden ziynet eşyalarının alındığını tespit etti. Yaşlı kadını öldüren kişi yada kişiler henüz bulunamazken, bir başka olay ise Fatih'te meydana geldi. Fatih'te 87 yaşındaki T.A. da yalnız yaşadığı evine girdiği sırada bir kişinin saldırısına uğradı. Kesici aletle yaralanan kadın hastaneye kaldırılırken, kadının ziynet eşyalarının çalındığı fark edildi.
Önceki akşam da S.A., evine girdiği sırada bıçaklı saldırıya uğradı. Komşular olayı fark edince saldırgan bir şey alamadan kaçtı. Aynı bölgede ismi açıklanmayan bir kadının daha gasp amaçlı saldırı sonucu yaralandığı belirtildi.
Birbiri ardına gelen olaylarla ilgili çalışma yapan polisler, görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak 1 şüphelinin eşkalini belirledi. İncelemeler sonucu saldırıları aynı kişinin gerçekleştirdiğini tespit eden polisler, robot resmini çizdikleri şahsı her yerde aramaya başladı.
Öte yandan, emniyet güçleri, olayların Ermenilere yönelik 'ırkçı saldırılar' olmadığını, gasp amaçlı yaşlı kişilere yönelik yapıldığını belirtti.
(ÇK-OK-Y)

25.01.2013 15:14:04 TSI

Editör: Wan Haber