Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Erkilet Havaalanı Şube Müdürlüğü, devlet korumasında olan Çocuk Yuvası ile Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuk ve gençleri kapsayan ''Erciyes'in Kardelenleri'' Projesi çerçevesinde 21 kız öğrenciye yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi.
İl Emniyet Müdürlüğü Erkilet Havaalanı Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, HAVAŞ ve THY'nin katkıları ile Kayseri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan 21 kız öğrencinin Havaalanı gezisi, Erciyes Dağı gezisi ve başarılı 2 öğrencinin İstanbul'a uçakla gönderilmesi için başlatılan Erciyes'in Kardelenleri Projesi kapsamında, 21 çocuk, Kayseri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'ndan alınarak Erkilet Havaalanına götürüldü. Burada havaalanın faaliyet alanları, personelin görevleri anlatılarak, çocuklara havaalanı gezdirildi. Çocukların uçağa binmeleri sağlanarak, uçaklar ile ilgili genel bilgilendirme yapıldı. Çocuklar daha sonra Erciyes Dağı Hacılar teleferik bölgesine götürülerek, teleferikle dağ gezisi yapıldı. Gezinin ardından çocukların kızağa binmeleri sağlanırken, piknik alanında mangal yakılarak, ikramlarda bulunuldu.
Bu arada, başarılı 2 çocuk İstanbul'a götürülerek, Türkiye'deki çeşitli yapıtların maketlerinin sergilendiği Miniatürk ile dev akvaryum Turkuazoo gezdirildi.
(ZB-Y)

01.02.2013 14:21:41 TSI

Editör: Wan Haber