İnegöl Emniyet Müdürü Murat Sevinç, CD ve kitap satışı yapan iş yerlerini sertifika almaları hususunda uyardı.
Müdür Sevinç, bu ve benzeri ürünlerin satış ve imalatının yapıldığı iş yerlerinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden sertifika alması gerektiğini, sertifika almayan işletmelere 10 bin ila 30 bin lira arasında ceza kesileceğini söyledi. Sevinç, "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile Fikir ve Sanat Eserlerinin Tespit Edildiği Materyallerinin Dolum, Çoğaltım ve Satışını Yapan veya Yayan İşletmelerin Sertifikalandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca, dolum tesisleri fikir ve sanat eserlerinin çoğaltım, dağıtım veya satışını yapan matbaalar ve yayınevleri, sinema filmlerinin gösterim ve iletimini yapan salonlar ve benzeri yerler, fikir ve sanat eserlerinin ve bu eserleri içeren yapımlara ilişkin taşıyıcı materyallerin tespit, satış, dağıtım, ithalat ve pazarlamasını yapan veya bunları kiraya veren yerler sertifika almak zorundadır. Kanunda, 'Alınması mecburi sertifikaları almaksızın faaliyet gösterdiği tespit edilenler, mülki idare amirliğince on bin liradan otuz bin liraya kadar para cezasıyla cezalandırılır' ibaresi yer alıyor. Bu işletmelerin denetimleri İl Denetim Komisyonunca yapılacakr" dedi.
Sertifika denetimlerinin başlayacağını ve aralıksız devam edeceğini anlatan Sevinç, "Valilik makamının 15.01.2013 tarih ve 2013/108 sayılı olurlarıyla oluşturulan İl Denetim Komisyonu tarafından 2013 yılı Mart ayından itibaren 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereği bandrolleşmesi mecburi olan eserlerin satışını yapan ve kiralayan iş yerlerinde sertifika denetimleri yapılacak" şeklinde konuştu.
Sevinç, bu tür iş yerini işleten kişilerin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden ilgili sertifikayı temin etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
(SB-MŞ)

01.02.2013 15:24:21 TSI

Editör: Wan Haber