Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde umuma açık yerler ve eğlence merkezlerine 3 ay içerisinde kamera koyma zorunluluğu getiriliyor.
Antalya Valiliği tarafından suçu önleme ve suçluları tespit etmek amacıyla umuma açık bütün işyerlerine güvenlik kamerası zorunluluğu getirildiğini açıklayan İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çelik, "İl İdaresi Kanunu hükümleri uyarınca suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin korunması için; Valiliğimiz tarafından hali hazır ruhsatlı ve yeni ruhsatlandırılacak alanı 40 metrekarenin üzerinde bulunan 'Kahvehane, oyun salonu, bar, birahane, meyhane, gazino, otel, motel, pansiyon ve dernek lokallerinde tebliğ tarihinden itibaren 3 ay içerisinde kamera sistemi kurulması zorunlu hale gelmiştir. Bu tedbirlere uymayanlara 5326 sayılı kabahatler kanununa göre idari para cezası uygulanacak' dedi.
HIRSIZLIK EŞYASI SATIŞI UYARISI
Hırsızlık mallarının alım satımının yapılmaması konusunda da uyarılarda bulunan Çelik, cep telefonu gibi elektronik eşyalar başta olmak üzere satışı yapılan ikinci el ürünlerin kayıt altına alınma zorunluluğunu getirildiğini belirtti. Valilik tarafından yayınlanan karar gereği Antalya genelinde olduğu gibi Gazipaşa'da da ikinci el ürün alım satımı yapan iş yerlerine belediye tarafından kararın tebliği edilmeye başladığını belirten Çelik, "İl sınırları içerisinde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili yapılan araştırmalarda çalınan cep telefonu, bilgisayar, fotoğraf makinesi gibi elektronik ve beyaz eşyalar ile maddi değeri yüksek olan hurda malzemelerin ikinci el eşya alım satım işi yapan iş yerleri, malzeme satan ve malzeme satın alan bilgilerini kayıt altına almak zorundalar. Bunu gerçekleştirmeyen iş yerleri sahipleri ve işletmelerine idari para cezası uygulanacaktır" diye konuştu.
(AMT-SK-Y)

30.01.2013 12:56:34 TSI

Editör: Wan Haber