Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, üniversite öğrencilerinin sayısının Nevşehir il merkezindeki nüfusun yüzde 10'unu oluşturduğunu belirterek öğrencilerin huzur ve güvenli bir şekilde eğitimlerini sürdürebilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Yüksel, Türkiye'nin asayiş olayları bakımında en huzurlu kentlerinden biri olan Nevşehir'de halkın polise büyük güven duyduğunu kaydetti.
Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) öğrencileri ile üniversite kampüsünde buluştu. NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin de katıldığı programda üniversite öğrencilerine emniyetin çalışmaları hakkında bilgi veren Yüksel, Nevşehir'in Türkiye'nin en huzurlu kentlerinden biri olduğunu kaydetti.
Emniyet teşkilatının son yıllarda personel açısında ciddi bir gelişim gösterdiğini ve teşkilat içerisindeki polislerin şu anda yüzde 90'ının üniversite mezunu olduğunu kaydeden Yüksel, bunun yanında hizmet içi eğitim seminerleri ile emniyet personelinin sürekli kendisini geliştirdiğini belirtti. Türkiye genlinde olduğu gibi Nevşehir'de de polisin vatandaşların 7 gün 24 saat hizmetinde olduğunu söyleyen Yüksel, vatandaşların huzur ve asayişi için çaba gösterdiklerini vurguladı. Yüksel: Emniyet ve asayiş yönünden Nevşehir çok güzel bir şehir. Suç ortalaması Türkiye ortalamasının çok çok altında. Özellikle nüfusa göre diğer iller ile kıyaslandığında hırsızlık olayları çok az. Meydana gelen olayların aydınlatılması bakımından ise Türkiye ortalamasının üzerinde bir iliz. Bunda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Nevşehir'de son yıllarda üniversite öğrencilerinin sayısının 10 bini aştığını ve bu sayının her geçen yıl yükseldiğini kaydeden İl Emniyet Müdürü Yüksel, öğrencilerin şehirde huzur ve güven içerisinde eğitimlerini sürdürebilmeleri için çaba gösterdiklerini vurguladı. Öğrencilerin önerilerine büyük önem verdiklerini ifade eden Yüksel daha sonra öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Bir üniversite öğrencisinin Nevşehir'de geçtiğimiz haftalarda bir öğrencinin kaçırılarak tecavüz edildiği söylentilerinin doğru olup olmadığı şeklindeki sorusunu yanıtlayan Yüksel: "Nevşehir'de vatandaşlarımız başlarından geçen veya gördükleri her türlü olayı rahatlıkla polise bildirebiliyorlar. Böyle bir söylenti geçtiğimiz haftalarda ortaya çıktı. Bunla ilgili bize de bir çok sorular geldi ve hatta bakanlığa kadar ulaşan sorular oldu. Sözde bir üniversite öğrencisi kampüs alanı yakınlarında zorla bir araca bindirilmiş ve kaçırılmış. Ancak bunla ilgili bize ulaşan bir şikayet yoktu. Buna karşın biz bir araştırma yaptık. Bölgedeki tüm güvenlik kamera kayırlarını inceledik. Daha sonra bir araca zorla bindirildiği iddia edilen öğrenciye ve araç sahibine ulaştık. Öğrenci kendisinin araç sahibi ile arkadaş olduğunu ve aralarında o tarihte bir tartışma yaşandığını ancak şikayetçi olmadığını söyledi. Aynı şekilde araç sahibi de bunu anlattı. Dolayısıyla ortada bir zorla kaçırma veya tecavüz olayı yok. Bunlar bir dedikodu" diye konuştu.
(MÖZ-SK)

25.12.2012 15:51:38 TSI

Editör: Wan Haber