Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bugün saat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi. Yarım tondan fazla patlayıcı bulunduran aracın Batman yönünden geldiği ve emniyet müdürlüğü içine girmek istediği bildirildi. Bombalı aracın fark edilmesi üzerine polisle PKK mensupları arasında çatışma çıktı ve çatışma sırasında araç infilak ettirildi.

MARDİN PATLAMASI ÖLÜ VE YARALI SAYISI

Başbakan Binali Yıldırım, Midyat'taki ölü ve yaralı sayısını açıkladı. Yıldırım, bombalı saldırının PKK tarafından düzenlendiğini, 1'i polis 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 30 vatandaşın da yaralı olduğunu açıkladı.

Patlamanın çok şiddetli olduğu ve bombalı saldırının düzenlendiği bölgede çok sayıda devlet dairesinin bulunduğu belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi aldı.

Patlama nedeniyle yaralananların olduğu ve bölgeye çok sayıda ambulansın sevk edildiği belirtildi. Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin’den takviye birlikler sevk edildi.

Son olarak 25 Mayıs'ta Mardin'in Midyat ilçesinde Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na PKK mensupları bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 1 asker ve 2 korucu şehit olmuş, 9 kişi de yaralanmıştı.

Olay yerinden ilk görüntüler:

3-609.jpg4-485.jpg5-469.jpg

 

 

Editör: Wan Haber