Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, toplantı yaptığı mahalle muhtarlarından emniyet kemeri uygulamasına destek istedi.
Polisevi'nde düzenlenen toplantıda ildeki trafiğe kayıtlı araç sayısının 2012 yılındaki yaklaşık 6 bin artışla 86 bine yükselirken, son bir yılda bin 500 sürücünün yeni sürücü belgesi aldığını anımsatan Bayazıt, "İlimizde emniyet kemeri kullanım oranı şehir içinde yüzde 8,8. Yani 100 şoförden, 8 tanesi emniyet kemeri kullanıyor. Bu çok kötü bir durum. Yılbaşından itibaren bilinçlendirme çalışması yapmaya başladık. Hız kontrolü yapıyoruz. Uymayanlara kanuni işlem yapıyoruz" dedi.
Amaçlarının ceza kesmek olmadığını, emniyet kemeri uygulamasının başarıya ulaşması için tedbirlerin yanı sıra toplum desteğine de ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Bayazıt, Amasya'da geçen yıl bin 700 kazada 38 kişinin hayatını kaybederken, bin 730'nun da yaralandığını hatırlattı.
Karşılaştıkları sorunları Bayazıt ile beraberindeki birim amirlerine ileten muhtarlar başta Toplum Destekli Polislik ekibi olmak üzere Amasya polisinin çalışmalarında memnuniyet duyduklarını belirttiler.
Toplantıya Müdür Yardımcıları Kemal Gayaker ve Mustafa Yılmaz ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Aziz Batmaz, Asayiş Şubesi Müdürü Hakan Uzun, Terörle Mücadele Şube Müdürü Tuncer Kocabay, Güvenlik Şube Müdürü İlhami Yıldırım, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ali Gökçe, başkomiser Celal Sarısoy ve başkomiser Sebati Tuğrul da katıldı.
(MÇ-SLH-Y)

17.01.2013 16:42:32 TSI

Editör: Wan Haber