Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, asker uğurlama eğlencelerinde yaşanabilecek kazalar nedeniyle vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.
Manisa'da asker eğlencesini evinin balkonundan seyreden kişi, nereden geldiği tespit edilemeyen kurşunla başından yaralanması sonucu Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Kastamonu'da bir benzer hadisenin yaşanmaması için denetimlerini ve tedbirlerini artırdı.
Bu kapsamda Trafik Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte denetim yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Akmescit Mahallesinde düzenlenen asker eğlencesini ziyaret etti. Ziyarette, vatandaşlara ateşli silah ve kesici aletler konusunda uyarılarda bulunan polis ekipleri, Mardin'de yaşanan üzücü hadiseyi anlattı. Burada mahalle sakinleriyle bir müddet sohbet eden emniyet güçleri, vatandaşlara gerekli uyarılarda bulunduktan sonra ateşli silah ve kesici alet kullanmamaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
Ayrıca Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de, şehir merkezinde olası kaza ve trafik güvenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle asker konvoyu düzenlememelerini istedi. Ekipler, bu tür asker konvoyların şehir merkezi dışında yapılması önerisinde bulundu.
Emniyet güçlerinin, mahalleden ayrılmasının ardından mahalle sakinleri kaldıkları yerden asker eğlencesine devam etti.
(Vİ-SA)

10.02.2013 15:09:27 TSI

Editör: Wan Haber