İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan Tüm Bel-Sen üyeleri, DHKP-C'ye yönelik operasyonları protesto etti.
Tüm Bel-Sen 4 No'lu Şube Başkanı Saadet Özsoy ile bazı sendika yöneticileri, yasa dışı terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınanlarla ilgili bilgi almak için Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi. Emniyet Müdürlüğü binası önünde gazetecilere açıklama yapan Özsoy, 26 Ocak'ta Devlet Personel Başkanlığınca Abant'ta düzenlenen "Kamu Personel Çözüm Önerileri ve 2023 Vizyonu Çalıştayı'nı hatırlattı. Özsoy, çalıştayın ardından bu operasyonun yapılmasının dikkat çekici olduğunu savundu.
Eğitim-Sen'in avukatlarından İlkay Bahçetepe ise polisin operasyonlarında Eğitim-Sen, SES, Haber-Sen, BES, Tüm Bel-Sen üyelerinin gözaltına alındığını belirtti. Gözaltına alınanlarla ilgili bilgi almak istediklerini vurgulayan Bahçetepe, "Polis yetkilileri, 24 saat süreyle kısıtlama kararı olduğunu bildirdi. Bu nedenle herhangi bir açıklama yapılmayacağı söylendi bize" dedi.
Öte yandan, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik İstanbul'daki operasyonlarda gözaltına alınanların sayısının 54'e yükseldiği öğrenildi.
(İK-ÇK-GS-Y)

19.02.2013 14:13:06 TSI

Editör: Wan Haber