Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait karakol, lojman ve arsaların ruhsat ve imar planlarına ilişkin sorunlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çözülecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu kurum ve kuruluşlarına ait arsa ve binalara yönelik ruhsat ve imar sorunlarını kısa sürede çözüme kavuşturuyor. Bakanlık, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı askeri arazilerin imar ve ruhsat sorunundan sonra İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün arazi ve binalarına ilişkin imar planları ve ruhsat sorunlarını çözüme kavuşturacak.
İki Bakanlık yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tüm Türkiye çapındaki lojman, karakol, eğitim binaları, atış poligonları, kampüs ve binalarına ait her türlü imar ve ruhsat işlemleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak.
Maliye Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı'na tahsis edilen arazilerde yerel idarelerce yeşil alan, park gibi amacı dışında kullanım alanlarına dönüştürülmesinin önüne geçilecek.
EMNİYET KENDİNE AİT ARAZİLERİN HARİTASINI ÇIKARACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde kendilerine tahsis edilmiş araziler üzerinde envanter çalışmalarına başladı. Emniyet nerede, ne kadar arazisi olduğunu, bu arsaların ne kadarının yerel idarelerce farlı amaçlara yönelik kullanıldığını, hangi bölgelerde imar işlemleri ile ilgili sıkıntı yaşandığına yönelik harita çıkaracak.
Amacı dışında kullanım alanı olarak açılan yerlerle ilgili olarak gerekli işlemler yapılarak tekrar emniyete bırakılacak. İmar ve ruhsat işlemlerinde sıkıntılı olan yerlerin sorunları anında çözüme kavuşturulacak.
MSB'NİN 136 İMAR PLANINA BAKANLIK'TAN ONAY ÇIKTI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aynı zamanda Milli Savunma Bakanlığı'na ait askeri arazilerin imar planları ile ilgili işlemleri de yürütüyor. Bakanlık, MSB'den gelen imar planlarını gerekli değerlendirmeden sonra onaylıyor. 2003 yılından bugüne kadar yaklaşık 136 imar planına Bakanlık onay verdi.
(PS-ÖK-Y)

03.02.2013 11:17:46 TSI

Editör: Wan Haber