Salihli Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Meslek Derneği, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümünü ziyaret etti.
Ziyarette dernek üyelerine bilgi veren Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uluç Çağatay, Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümünde 1. ve 2. öğretimde 75 öğrenci olduğunu, Türkiye genelinde yaklaşık 10 üniversitede bu bölümün bulunduğu söyledi.
Çağatay, Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ) yeni açılan bu bölüme yoğun talep olduğu, bölümle ilgili Emlak Pazarlama, Emlak Komisyonculuğu Teknikleri, Mesken ve Yapı Bilgisi, Kent Analizi, İmar Mevzuatı ve Uygulamaları, Gayrimenkul Mevzuatı, İş Etiği ve Sosyal Sorumluluk, Yatırım Yönetimi, Tapu Mevzuatı, Girişimcilik, Emlak Değerlendirme Teknikleri, Kentleşme ve Konut Politikası, Çevre Koruma Mevzuatı, Emlak Finansmanı, Emlak Bilgi Sistemi ve diğer temel dersler verildiğini ifade etti.
Salihli Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Meslek Derneği Başkanı Mehmet Altıntaş ise öğrencilerin dernek üyelerinin tecrübelerinden faydalanmaları için bazı etkinlikler yapılmasını kararlaştırdıklarını ve 2. Yarı yılda öğrenciler ve emlak komisyoncuları ile birlikte Emlak Pazarlama ve İletişim Teknikleri konusunda ortak seminer düzenleneceğini söyledi. Altıntaş ayrıca önümüzdeki günlerde çıkması beklenen yeni yasayla emlakçılık mesleğinin daha da ciddi bir boyut kazanacağını ifade etti.
(ES-ERG-Y)

04.01.2013 13:33:13 TSI

Editör: Wan Haber