Dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı arasında yer alan Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı (EMITT) sona erdi. 4 gün süren fuar boyunca Diyarbakır standı ziyaretçi akınına uğradı.
İstanbul Beylikdüzü TÜYAP'ta bu yıl 17'inci düzenlenen fuara Diyarbakır damgasını vurdu. Diyarbakır Surları ile çevrili stantta Diyarbakır kadayıfı, çöreği, bakır el sanatı, şarkıları, halk oyunları ve kahvaltısıyla adeta Diyarbakır İstanbul'a taşındı. Diyarbakır'ı tanıtan gezi rehberi, 2013 Diyarbakır Büyükşehir Belediye takvimi, el broşürü dağıtılan stantta 2013 yılının Diyarbakır Surları yılı olması ve UNESCO Dünya Tarihi Miras Listesi'ne alınması için devam eden kampanya nedeniyle imza toplandı. Bunun paralelinde dört gün boyunca Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki "Diyarbakır Surları UNESCO Yolunda" adıyla binlerce imzaya ulaşıldı. Fuardaki Diyarbakır standını ziyaret edenlere Diyarbakır çöreği ve kadayıfı ikram edilirken, katılımcılar Eyvan Grubu'nun Türkçe ve Kürtçe söylediği şarkılarla halaylar çekti.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sekreteri Metin Kılavuz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, DİSAD Başkanı Burç Baysal ve yönetim kurulu üyesi Osman Akyıl stantta ev sahipliği yaptı.
(ÜN-AKK-Y)

27.01.2013 16:53:32 TSI

Editör: Wan Haber