Dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olarak kabul edilen 17.Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) bugün İstanbul-Beylikdüzü'ndeki TÜYAP'ta kapılarını ziyarete açıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleşecek ve 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP'ta 17. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'te bu yıl konuk ülke olarak Arjantin boy gösterecek. Fuarı ziyaret eden turizm profesyonelleri ve Arjantin'i daha yakından tanımak isteyen ziyaretçiler, Latin Amerika'nın en renkli ülkelerinin başında gelen Arjantin'in saklı hazinelerini keşfetme fırsatını yakalayacaklar. Her yıl 60'ın üzerinde ülkeyi İstanbul'da buluşturan ve dünyanın 5. en büyük uluslararası fuarı kabul edilen, EMİTTDoğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Ayvalık ise AYTUGEB tarafından temsil edilecek. Bu kapsamda; ABD'den dönen Ayvalık ve Kaymakamı ve AYTUGEB Başkanı Nihat Nalbant ayağının tozuyla EMİTT Fuarında kurulan Ayvalık standında yerini alırken, Nalbant'ı; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, ATO Başkanı Rahmi Gençer, AYTUGEB yöneticileri ile ilçedeki turizm sektörü temsilcileri yalnız bırakmadı.
Her yıl olduğu gibi zeytin, zeytinyağı, sakızlı kurabiye, lor tatlısı gibi ilçeye has ürünlerin standı gezenlere tadımlık olarak dağıtılacağı Ayvalık standına daha şimdiden büyük bir ilginin olduğu gözleniyor. Ayvalıklı turizmcilerin; fuarda turistik bağlantılar kurabilmek için yoğun temaslarda bulunmaya hazırlandığı 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın organizatörleri ise her yıl Ayvalık standına gösterilen ilginin sevindirici olduğunu kaydettiği bildiriliyor.
(SS-SŞ)

23.01.2013 19:04:32 TSI

Editör: Wan Haber