Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'nda stant açan Niksar Belediyesi, yerli ve yabancı ziyaretçilere ilçenin tarihi ve doğal zenginliklerini tanıtıyor.
Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'nda stant açan Niksar Belediyesi turizmdeki faaliyetlerini tanıttı. Yöresel yiyecek ve içeceklerden, geleneksel el sanatlarına kadar birçok zenginliğini ziyaretçilere tanıtan Niksar Belediyesi, turizmde var olduğunu kanıtladı.
Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat'ın turizmde hak ettiği yere gelmesi için çok çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayarak, "EMİTT fuarının çok gelişerek devam ettiğini görüyorum. Tokat'ı tabi yeni yeni tanıyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki, Tokat tarihi anlamda birçok vilayette olmayan, milletimizin Anadolu'ya ayak basmasından itibaren ortaya koydukları bütün mimari eserleri görebileceğiniz Anadolu'nun hazinelerinden bir tanesi" diye konuştu.
Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, "Niksar'da artık turizmden bahsediliyor" diyerek, Niksar'ın turizmde ciddi ataklar yaptığını söyledi. Başkan Yadigar, "Niksar'a artık turlar düzenleniyor. Kültür turizmiyle ilgili, doğa sporları özellikle Niksar'ın doğal güzellikleri ve tarihi eserlerini kapsayan geziler düzenleniyor. Niksar turizmde bizde varız diyor. Çünkü Niksar'da Türkiye'nin 2'inci büyük kalesi, Türkiye'deki ilk Türk üniversitesi, dünyadaki ilk dikey su değirmenleri, çok sayıda camiler, türbeler, köprüler, yüzlerce konak yani tarih ile doğal güzelliklerin Niksar'da buluşmasının artık faydasını görüyoruz. Bu fuarda Niksar'ın turizmle ilgili zenginliklerini ortaya koyuyoruz" dedi.
Başkan Yadigar, herkesi Niksar'ın tarihi güzelliklerini görmeye davet etti.
(HÇ-AS-YHY-Y)

24.01.2013 21:31:41 TSI

Editör: Wan Haber