Dünyanın 5. Büyük Turizm Fuarı, Doğu Akdeniz Seyahat ve Turizm Fuarı (EMITT), Fuarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin de standı büyük ilgi gördü.
Çanakkale'nin değerlerinin de tanıtıldığı fuara; Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Gelibolu Belediyesi, Gökçeada Belediyesi, Bozcaada Belediyesi, Eceabat Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD), Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası ve GESTAŞ katıldı.
Çanakkaleli kurum ve kuruluşlarla birlikte katılan; Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi Basın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü hazırladığı Üniversite Tanıtım Standıyla ziyaretçi akınına uğradı. Prof. Dr. Sedat Laçiner'in de ziyaret ettiği "ÇOMÜ Tanıtım Standı" ilk gününde yerli, yabancı birçok misafiri ağırladı. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve çok sayıda idari amiri konuk eden ÇOMÜ standına ilgi büyüktü. ÇOMÜ Standında en ilgi çeken isimse; ''Kuzeyin Oğlu'' Sanatçı Volkan Konak oldu. Prof. Dr. Sedat Laçiner'le bir süre sohbet eden Konak; "Sayın Rektörümün hiçbir programını kaçırmıyorum, kendisinin en sıkı takipçilerindenim. Yaptığı tüm açıklamaları ve çalışmaları takip ediyor, gururla izliyorum. Bir turizm fuarında Çanakkale'nin en büyük değerlerinden biri olan üniversitemizi görmek beni çok mutlu etti." dedi. Volkan Konak; "Tüm illerimiz kıymetlidir ancak Çanakkale'nin öneminin daha çok farkında olunması ve kıymet verilmesi gerekir" diyerek Çanakkale'ye verdiği değeri de vurguladı. Prof. Dr. Laçiner, Volkan Konak'a ÇOMÜ'de üretilen ve Troia'yı anlatan seramik tabak hediye etti.
(CA

25.01.2013 10:04:05 TSI

Editör: Wan Haber