Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ve bu yıl 17'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde Bartın'ın tarihi 'Tel Kırması' mankenler tarafından defilede tanıtıldı.
Bartın'ın Kültürel ve Turizm değerlerinin tanıtıldığı fuarda Bartın'ın geleneksel el sanatı olan Bartın işi tel kırma eserleri mankenler tarafından icra edilen defile ile koreografi ve müzik eşliğinde fuara katılan izleyicilere tanıtıldı. Tel kırma defilesi fuara katılanlar tarafında ilgi ile izlenerek büyük beğeni topladı.
Bartın Valisi Bülent Savur, defile açılışında yaptığı konuşmada, Bartın'ın önemli bir kültürel mirasa sahip olduğu söyledi. Bartınlıların inceliklerini ve duygularını bu teller sayesinde tüle işlediklerini, Bartın ilinin turizmde bir marka olacağını açıkladı.
Bartın el işi tel kırma ve tel sarmanın yanında ahşap oymacılığı, Bartın tarihi ev maketleri, Kurucaşile taş sac işi ve Bartın'ı tanıtıcı diğer materyaller yer aldı. Bartın standını Elazığ, Uşak, Karabük, Sakarya, Düzce, Kastamonu ve Bolu valileri ziyaret etti.
(DK-OA-Y)

25.01.2013 14:38:22 TSI

Editör: Wan Haber