Fuarda Van'ı temsilen de stant açıldı. Fuar sonunda Van standına 'sempati' ödülü verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şemsettin Bozkurt ve Vanlı turizmcilerin de yer alarak Van'ın tanıtımına katkı sunduğu fuarın sonunda ödül töreni düzenlendi.

En sempati stant dalında ödülü Van standı aldı. Ödülü alan Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ; "İlimizin tanıtımına katkısı olacağına inandığımız EMİTT Fuarına katılım gösterdik. Standımız yoğun bir ilgi ile ziyaret edildi. Fuar sonunda da en sempatik stant ödülünü almış olduk. Emeği geçen bütün herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
Van Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DAKA'nın desteği, Van OSB, Van TÜRSAB, Kahvaltıcılar Derneği, Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği, Rehberler Derneği ve Vanlı turizmcilerin katıldığı fuarda Van standının beklenen ilgiyi gördüğü kaydedildi.

Ancak gerek katılım konusunda bir birlikteliğin sağlanamamış olması, gerekse tanıtım esnasında kullanılan Van Kedisi kostümünün 'Van Kedisiyle alakasının olmaması' gibi konular da eleştirilerden payını alan bazı ayrıntılar oldu.

Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber