İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde, TÜYAP'ta 24-27 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) sona ererken, Malatya standının ilgi gördüğü bildirildi.
Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi tarafından ortaklaşa açılan stantta, Malatya'nın tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra yöresel yemekleri tanıtıldı. Fuarın son günü ziyaretçi akınına uğrayan Malatya standı; AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ve CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da ziyaret etti. Milletvekilleri Öz ve Aslanoğlu'nu; Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay ve Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı karşıladı.
Ziyarette konuşan Milletvekili Ömer Faruk Öz, yerli ve yabancı turistlerin Malatya'ya gelmesi için böylesi tanıtım organizasyonlarına ihtiyaç olduğunu ifade ederek, en kısa zamanda Malatya'nın turizm alanında da gelişmesi için farklı projelerin yapılması gerektiğini söyledi. Öz, "Şu an bir yabancı turistin Malatya'da konaklama zamanı ortalama iki gün. Bunu en az bir hafta ve üzerine çıkarmamız gerekiyor. Bunun için de farklı etkinliklere ihtiyaç duyuluyor. Şu an Malatya, Travel Turkey İzmir Fuarı, EMITT Turizm Fuarı ve Malatya Günleri etkinliği ile ismini duyurmaya çalışıyor. Malatya, kayısının, sanayisinin yanında turizm potansiyeli olan bir yer. İlk düzenli yerleşim merkezi olan Orduzu Aslantepe, Malatya sınırları içinde. Darende, Battalgazi, Arapgir gibi ilçelerimiz tarih kokuyor. Onlarca ziyaret edilecek yerimiz var. Bunların tanıtımını en iyi şekilde yaparak yerli ve yabancı turistleri Malatya'ya çekebiliriz. Bununla ilgili en kısa zamanda yeni projeler üretmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, Malatya'nın EMITT 2013 Turizm Fuarı gibi önemli bir etkinlikte yer almasının onur verici olduğunu kaydederek, memnuniyetini dile getirdi.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı da, fuarın başarılı geçtiğini belirterek, ili her yönüyle tanıttıklarını ifade etti.
(NA-SO-Y)

28.01.2013 10:30:10 TSI

Editör: Wan Haber