Karabük Valiliği, TÜYAP'ta 17.'si düzenlenen EMITT Turizm Fuarı'nda stant açtı.
Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında gösterilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) geniş bir alanda kurulan Karabük standı büyük ilgi gördü.
Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile birlikte güç birlikteliği yapılarak katıldığı EMİTT 2013 fuarında geçen yıl olduğu gibi bu yılda en büyük ilgiliyi gören iller oldu. Karabük, Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Düzce, Sakarya, Yalova, Bolu, Kocaeli il ve ilçe stantlarının yer aldığı 8/A holü turizm profesyonellerinin ilgi odağı olmaya devam ediyor.
BAKAB Başkanı ve Karabük Valisi İzzettin Küçük fuar alanında yaptığı açıklamada, "Bu yılda tüm Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyoruz,BAKKA ve MARKA bünyesinde bulunan sekiz ilin yanında komşu vilayetimiz Kastamonu'da bizimle birlikte aynı holde yer alıyor,ayrıca başkanlığını yürüttüğüm Batı Karadeniz Kalkınma Birliğinin üyeleri de bizlerle birlikte,bizim bu birlikteliğimiz örnek ve özel bir proje,1200 metrekarelik bir alanda organizasyonun en etkin tanıtımını gerçekleştiriyoruz" dedi.
Fuara ortak proje ile katılmanın maliyetleri de düşürdüğüne dikkat çeken Vali İzzettin Küçük, "Tek başımıza katıldığımız zaman yüzbinlerce liralık masraflarla yapacağımız tanıtımı bu şekilde komik denilecek rakamlara yapabiliyoruz,her yılda bu çalışmaların meyvelerini topluyoruz,hedefimiz 750 bin turist ve bu yolda da adım adım ilerliyoruz. Karabük turizm alanında her geçen gün gelişen bir il oluyor. Safranbolu zaten Dünya'ca ünlü bir marka,bunun yanına Yenice'de doğa turizmi,Eflani'de göletlerimiz,Eskipazar'da Hadrianapolis her geçen gün biraz daha dikkat çekiyor,bu yıl Hadrianapolis'i geziye açacağız,Safranbolu'da bir kanyonumuzu daha turizme kazandıracağız,geride bıraktığımız yıl gerçekleştirdiğimiz Cam Teras,Miniakule ve Bilgisayar Müzesi gibi projelerimizi bu yıl yenilerini ekleyeceğiz,iddia ediyorum Karabük bu yıl sonunda turizmde en fazla ilgi çeken il olacak" dedi.
EMITT Fuarında Karabük'ü Vali İzzettin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Ovacık Kaymakamı Bahattin Çelik, Eskipazar Kaymakamı Abdullah Kadıoğlu, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ile BAKAB Müdürü Engin Eren temsil ettiler.
(YE-OA-Y)

25.01.2013 14:39:49 TSI

Editör: Wan Haber