İstanbul Beylikdüzü TÜYAP'ta 60'ın üzerinde ülkenin katılımıyla devam eden EMITT 2013 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi tarafından açılan stant ilgi görüyor.
Malatya Belediyesi adına Malatya standını hazırlayan Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı, fuar ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Turizm Fuarı'nın Malatya'nın tanıtımı açısından çok faydalı geçtiğini belirterek, Malatya'nın Türkiye'ye ve dünyaya tanıtıldığını söyledi.
Fuarın açıldığı ilk günden itibaren yoğun bir ziyaretçi sirkülasyonunun yaşandığını kaydeden Nalçacı, "Dünyada ilk şehirleşmenin yaşandığı, Battalgazi'nin, Somuncu Baba'nın, Niyazi Mısri'nin, İnönü'nün, Özal'ın memleketi, 'Dünya Kayısı Başkenti' olma özelliklerinin yanı sıra tarihi, turistik, doğal ve mutfak kültürü olarak önemli değerlere sahip olan Malatya'yı layıkıyla tanıtmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bizzat şirketimiz tarafından düzenlenen fuar, festival, şenlik ve diğer etkinliklerin yanı sıra Malatya Tanıtım Günleri, turizm fuarları gibi organizasyonlara katılarak Malatya ve Malatya'nın değerlerini tanıtıyoruz. Bugün de dünyada 5. büyük fuar olarak bilinen EMITT Turizm Fuarı'nda Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi olarak Malatya'nın tarihi, turistik, kültürel ve doğal güzelliklerini ziyaretçilere aktarıyoruz. Umuyorum ki büyükşehir olan Malatyamız, tanıtım alanında da büyük hamleler yaparak hak ettiği şekilde tanınacaktır" ifadelerini kullandı.
Nalçacı, EMITT 2013 Turizm Fuarı'nın tanıtım için büyük bir fırsat olduğunu da ifade ederek, "Bu fuara 60'ın üzerinde ülke katılıyor. Türkiye'de de 150'nin üzerinde il ve turizm beldesi ile seyahat acentesi katılıyor. Yani bu fuara gelen insanlar, birçok ülkenin yanı sıra ülkemizin her köşesindeki değerleri, güzellikleri tanıma fırsatı buluyor. Bunun da etkisiyle yoğun bir ziyaretçi sirkülasyonu var. Biz bu fırsatı değerlendirerek ziyaretçilere belediyemiz adına Malatya'mızın değerlerini, güzelliklerini tanıtmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
(NA-Y)

25.01.2013 13:59:33 TSI

Editör: Wan Haber