Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ve bu yıl 17'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT), Düzce Standı geniş katılımla açıldı.
EMİTT Fuarı Düzce standı Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan ve çok sayıda davetli tarafından açıldı.
Vali Yılmaz, Düzce'nin adım adım ilerlediğini turizm anlamında büyük gelişmelerin yaşandığını belirterek, "El ele vererek birlikte hareket ederek turizm alanında büyümeye başladık. Bunun bir örneğini önceki gün Müzeler Genel Müdürümüz geldiğinde bir çok eski tarihi eserlerin restorasyonları sözünü aldık ve talimatlarını verdi. İnanıyorum ki bu bir turizm aşamasında önemli bir etken ve bu adımla Düzce'nin Turizm payında önemli gelişmeler olacaktır. Ama bunu yaparken herkes elinden gelen tüm gayreti vermelidir ve verecektir de" diye konuştu.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce'nin doğal güzelliği yeşili ve her türlü güzelliği ile EMİTT fuarında tanıtım çalışmalarının başladığını belirterek, "Bu aşamada Düzce turizm de en önemli potansiyel yerlerindendir. Bu konuda bilikte hareket etmeliyiz. Turizm çalışmalar en üst düzeyde başladı ve adım adım ilerliyoruz. İnşallah Turizmde en iyi yerde olacağız. Türkiye, Dünya'da 5. sırada ise Düzce'de en üst seviyelerde olacaktır. Bunu başarabilecek güçteyiz" diye konuştu.
Antik Kent Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Konuralp Beledisinin tarihi dokunun yeniden en iyi şekilde planlanarak Türkiye'de en önemli turizm alanlarından olacağını işaret ederek "Dün yapılan incelemeler çok önemli biz umutluyuz. Bu konuda çalışan STK'ları ve özellikle Valimize çok teşekkür ediyoruz. Umarım Konuralp Beldemiz en iyi şekilde restorasyonu yapılarak Bölgeye büyük ivme kazandıracaktır" dedi.
EMİTT Fuarı Düzce standını birçok vali ziyaret etti. Düzce eski Valisi olan Malatya Valisi Vasip Şahin'de Düzce standını gezdi. Başkan İsmail Bayram ise vali Şahin'e sepet içerisinde hediyeler sundu.
(TT-AY)

24.01.2013 14:58:01 TSI

Editör: Wan Haber