Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Koza Şiddet Önleme ve İzleme merkezlerinin toplu açılış törenine katıldı. Tören alanına getirilen araçtaki 8 kamera aynı anda plaka, GBT ve yüz taraması yapabiliyor. Görüntüler anında araç içerisindeki bilgisayardan izlenebiliyor.
Başbakan Erdoğan'ın için daha önce kullanılan güvenlik aracı, ilk kez eşi Emine Erdoğan'ın bir programında kullanıldı. Altındağ ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri Toplu Açılış Töreni"ne katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alanda, Başbakanlık korumaları ve özel harekatçıların yanı sıra 8 kameralı 'Mobil MOBESE' ise dikkat çekti. Üzerinde bulunan kameralarla, aynı anda plaka, GBT ve yüz taraması yapabilen bu araçta, aynı zamanda kaydedilen görüntüler de anında araç içerisindeki bilgisayardan izlenebiliyor.
Emine Erdoğan'ın konvoyunun en önünden giden araç, yol üzerinde şüpheli bir kişi ya da durum olup olmadığını kontrol ediyor. Toplam 8 kamera tarafından çekilen ve her açıdan gelen görüntüleri Başbakanlık korumaları araç içinden izliyor ve duruma anında müdahale ediyor.
(SU-ÖZ-Y)

06.12.2012 17:12:57 TSI

Editör: Wan Haber