Kütahya'nın Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, ilçeye 20 bin metrekare alan üzerine yeni bir termal tesis daha yapılacağını söyledi.
Koca, yeni tesisle ilgili olarak ilçenin önde gelenleri ve siyasi partilerin yöneticeleriyle istişare toplantısı düzenledi.
Katılımcılara tesislerle alakalı bilgiler veren Koca, "Köylerimizle beraber 25 bin kişi temsil eden tüm siyasi parti başkanları ile buluşuyoruz. İlçede yapılacak olan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde buluşup ,başkanların manevi desteklerini istemek için buluştuk. Çalışmalarımızda hiçbir zaman siyasi ayrım yapmıyoruz zaten de siyasi ayrım yapılacak bir görevde de değilim. Geçtiğimiz yıl ilçe adına hizmet adına dolu bir yıl oldu. Ancak yol çalışması konusunda bir sıkıntımız oldu. Simav Emet yolu çalışmasında hiçbir sıkıntı yok ve büyük bir hızla yol yapım çalışması devam ediyor.Ama Emet Tavşanlı yolunda , yüklenici firma sebebi ile yol çalışması yapılmamakta , bu konu hakkında sürekli karayolları ile irtibat halindeyiz. Yüklenici firmaya 1 mart gününe kadar süre verildi. Bu tarihe kadar çalışmaya başlamaz ise yol ihalesi iptal edilecek ve yeniden ihale edilecek. Şimdi ise havaalanına ulaşmak için Emet Çavdarhisar yolu , İzmir limanına ulaşmak için de Hisarcık Gediz yolu yapımı yatırıma girmesi gerektiğini bakanımıza aktardık. Bakanlık tarafından gerekli çalışmalar yapımı için milletvekillerimizle yeniden bakanımızla görüşme yapacağız. Dünyanın en büyük bor tesisi ( yılda 500 bin ton kapasiteli) ilçemize yapılacak, yapılan yatırımla kapasite 740 bin tona çıkacak yıllık üretim bu nedenle yolların yapımı ilçe için en büyük önceliktir. İlçe merkezimize ise iki büyük proje yapıyoruz. Şu an bayrak tepe olarak bilinen tepeye devlet su işleri ile ortak çalışma yapacağız. Bu alana mesire yerleri , restaurant , mescit yapılacak, ülke topraklarını düşmanın işgal etmemesi için kanını son damlasına kadar veren şehitlerimizi temsilen cevizdere anıtı yapıp, tarihte cevizdere olayı olarak bilinen kahramanlık destanında şehit olan 290 şehitimizin isimleri burada tek buraya yazılacak. Buranın tam karşısında bulunan ve ilçeyi cepheden gören tepe ye ise Emet kalesi yapılacak, kale önüne yapay iki ayaklı bir şelale yapılacak ve bu şelaleden akan su ilçeye yapılacak olan büyük bir havuza dökülecek. Bu havuz üstüne ise büyük bit düğün salonu ve ilçeyi temsile den bir sergi salonu inşa edilecek. İlçe merkezine yapılacak olan diğer bir büyük çalışmamız ise 60 yataklı yeni devlet hastanesi olacak, üniversite karşısında bulunan 7000 metre kare alanı sağlık bakanlığına devrettik, toki buraya her odada tek yatak ve wc olacak şekilde hastane yapacak. Hastane 5 yıldızlı otel konforunda olacaktır. Son olarak ilçe kaymakamlık binası arkasında bulunan araziyi belediye olarak istimlak ettik. Buraya bütçemizden de otopark yapmak için para ayırdık. En kısa sürede buraya otopark yaparak ilçenin en büyük sorunlarından birisini de çözmüş olacağı" dedi.

İLÇEDE BİRLİK MESAJI
Emet Belediyesi tarafından yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Koca, konuşmasının sonunda bugün burada toplanmalarındaki en büyük konunun ise, şu an ilçede otel işletmeciliği yapan şirketin, yeni büyük bir tesis yapmak için belediye'den arsa talep etmesinin olduğunu söyledi.
Koca, ilçe başkanlarını bilgilendirdi ve görüşlerini aldı. Başkan Koca, "Şu anda ilçemizde belediye ye ait olan termal oteli kira olarak bir şirket işletmektedir. Öğrendiği kadarı ile şu anda bu otel yeterli yatak sayısına ulaşamadığı için 5 yıldızlı otel konumunda değil. Yeterli yatak sayısına ulaşmak için, otel bölgesinin altında bulunan turizm bölgesi olarak ilan edilen 20 bin metre kare alanımızı bizden talep ediyor. Bu arsa karşılığında daha önce ilçe merkezinden almış oldukları turizm bölgesi olamayan 13 bin metre kare alanı ve ayrıca da şu an ki otel büyüklüğünde bir oteli yaparak belediye vereceklerini söylediler. Şu an en az 10 kişi çalıştırmak şartı ile yatırımcılar kanun gereği ücretsiz belediyeden arsa alabiliyor. Bu konu hakkında görüşlerinizi istiyorum" diye konuştu.
Başkan Koca'nın ardından söz alan, siyasi parti başkanları , bu arazinin tüm Türkiye'de bulunan herkesin girebileceği ihale ile ihale edilmesini, bu şirketinde ihaleye katılarak, kazanması durumunda otel yapması konusunda fikir birliğine vardılar. Başkan Koca'da yapılan konuşmalar sonun da kendisinin de böyle düşündüğünü belirterek, ihalenin Türkiye genelinde yapılacağını ifade etti.
Başkanın konuşmasının ardından söz alan Saadet Partisi ilçe başkanı Mehmet Hamamcı, "Dünya'nın en büyük bor tesisi ilçemize yapılacak dediniz. Bu tesise alınacak işçiler kura ile mi alınacak. Son yapılan kura çekimi kura ile yapılmıştı. Kura ile alınması güzel bir olaydır. Böyle olmayacak ise tüm parti başkanlarına kota verilmelidir. İşçi alımında öncelik ilçe halkı olmalıdır. İlk tesis yapımında ilçe halkı alınmadı. O dönemde işe girenler kendi imkanları ile oluşturdukları servislerle Tavşanlı ilçesine gidiyor. Orada ikamet ediyor. Hatta oradan da farklı bir araca binerek Kütahya'ya gidiyorlar. İlçeye hiçbir katkıları yoktur" ifadelerini kullandı.
Yapılan toplantının ardından siyasi parti başkanları, Emet ilçesi için birlik mesajı verirken, hatıra fotoğrafı çektirdiler.
(MS-EFE-

10.02.2013 19:05:18 TSI

Editör: Wan Haber