Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni uygulaması, Emet gibi ilçe müdürlüklerinin hükümet binaları içinde yer alması sıkıntılara neden oluyor.
Edinilen bilgiye göre, satışa çıkarılacak hayvan sevkiyatlarında daha önce veteriner tarafından hayvanın bulunduğu köylerdeki damlarda tespit ve numaralandırma işlemleri yapılırken, Bakanlığı bu işlemin maliyetli olması gerekçesiyle, sevkiyat yapılan hayvanların müdürlüklere getirilmesini istedi. Veterinerlerin köyleri ziyaret ederek, sevkiyatı verilecek hayvanlara sağlık raporu düzenlerken şimdi hayvan sahipleri araçlarına yükledikleri hayvanları İlçe Tarım Müdürlüklerine götürüyorlar.
Gıda, Tarım Hayvancılık Emet İlçe Müdürlüğü, hükümet binası içinde hizmet verdiği için, haftanın belirli günlerinde hayvan yüklü araçlar, hükümet binası önünde veteriner bekliyor.
Emet'te hayvan pazarı bulunmadığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün de ayrı bir hizmet binası olmadığından Emet Hükümet Meydan'ında bu ilginç görüntüler oluşuyor.Hayvan sahipleri uygulamadan oldukça rahatsız olduklarını dile getirerek, yeniden eski uygulamaya geçilmesini isterlerken, ilçe halkı da uygulamadan şikayetçi olduklarını ifade ediyor.
(MS-EFE)

18.02.2013 12:47:46 TSI

Editör: Wan Haber