Kütahya'nın Emet ilçesinde, kutsal topraklara gitmek için 50 hacı adayının ön kayıt yaptırdığı bildirildi. 22 Şubat Cuma günü sona erecek kayıtlara, kayıt yaptırmak isteyen hacı adayları ilk defa kayıt yaptırıyorsa 15 TL ücret ödeyecek.
Emet Müftüsü İsmail Temur, yaptığı açıklamada, hac kayıtlarının başladığını belirterek, vatandaşlarımızı kayıt işlemlerini son gün olan 22 Şubat'a bırakmadan yapmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Temir, ilk kez müracaat edeceklerin, kayıt harcı ödeyerek müracaat edebileceği, geçen yıl kaydı olanların ise herhangi bir işlem yaptırması gerekmediğini belirterek, ''İlk kez kayıt yaptıracak kişiler, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Akbank, Vakıf Bank veya Bank Asya şubelerinden birine kişi başı 15 lira ödeyerek, dekont ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle Müftülüğümüze gelip kayıt yaptırabilecektir. İlçemizde Ziraat bankası var, kayıt ücretlerini buraya yatırabilirler. Tabi diğer bankalara yatırılmış makbuzlarda geçerli. Başvurular 22 Şubat'ta sona eriyor. Yığılmaları önlemek adına vatandaşlarımızın daha erken kayıtlarını tamamlamaları ,işlemlerini hızlı ve sağlıklı gerçekleştirebilmeleri adına önemli "dedi.
Müftü Temur, Emet'te, geçen yıl hacca müracaat eden 615 kişiden sadece 40'ı hacca gittiğini bu hafta başında başlayan kayıtlara şuana kadar 50 müracaatın olduğunu sözlerine ekledi.
(MS-EFE)

10.02.2013 19:13:57 TSI

Editör: Wan Haber