Emek Partisi (EMEP) Van İl Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasında, 12 Eylül düzeninin devam ettiği öne sürüldü.
Sanat Sokağı'nda düzenlenen basın açıklamasında EMEP Van İl Örgütü adına konuşan Nedim Rojhat Yeşilçınar, 12 Eylül 1980 yılının Türkiye tarihinin en kara günlerinden biri olduğunu belirterek, 12 Eylül düzeninin 32. yılında da devam ettiğini söyledi.
Erdal'ı darbe hukukunu bile çiğneyerek yaşını büyütüp idam eden 12 Eylül düzeninin AK Parti eliyle devam ettirilmeye çalışıldığını savunan Yeşilçınar, "Başta YÖK, MGK, RTÜK olmak üzere 12 Eylül ürünü antidemokratik kurumlar varlığını koruyor. AK Parti hükümeti bir yandan darbecileri yargılıyormuş gibi yapıyor ama öte yandan ABD'nin ve NATO'nun isteğiyle topraklarımıza Patriot füzeleri kuruyor" şeklinde konuştu.
Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar edilmesi nedeniyle savaşın 30 yıldır sürdüğünü belirten Yeşilçınar, "Savaşta 50 bin Türk ve Kürt genç hayatını kaybetti. Önceki hükümetler gibi, AK Parti de savaş hükümeti gibi davranmaya devam ediyor ve ne yazık ki gençlerde ölmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Darbenin başındaki paşaların konforlu yataklarında telekonferans yöntemiyle "sözde" yargılandığını ifade eden Yeşilçınar, şu ifadeleri kullandı:
"Bizler bu tiyatroyu kabul etmiyoruz. Bu, düpedüz 12 Eylül darbesinin aklanmasıdır. Darbecilerle birlikte başta ABD, NATO ve gerçek darbecilerin iş birlikçi sermaye temsilcileri yargı önüne çıkarılmadan da gerçek anlamda bir 12 Eylül yargılanmasından söz edilemez. Telekonferans yoluyla mahkemeye bağlanan Kenan Evren, idamına imza attığı Erdal Eren'i hatırlamadığını söylemişti. Kenan Paşa unutadursun, biz hatırlatırız. İşçi, işsiz, öğrenci, Kürt, Türk her milliyetten Türkiye gençliği olarak, Erdal Eren'in idam edilişinin yıl dönümünde yine meydanlardayız."
(ATL-MET-Y)

13.12.2012 17:34:44 TSI

Editör: Wan Haber