İSTANBUL - Rusya'nın Spartak Moskova takımında forma giyen Emmanuel Emenike hakkında Fenerbahçe-Karabükspor maçında şike yaptığı gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Mütalaada, Emenike'ye sezon sonunda Fenerbahçe'ye transferi vaat edilerek şike anlaşması yapıldığı belirtildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya gelmeyen Emmanuel Emenike adına avukatı Rezan Epözdemir katıldı. Duruşmada savcı Ufuk Ermertcan, tutuksuz sanık Emenike hakkında mütalaasını açıkladı. Savcı Ermertcan, 8 Mayıs 2011'de Karabükspor-Fenerbahçe karşılaşmasında yürütülen şike faaliyetleri kapsamında Karabüksporlu forvet oyuncusu Emenike'nin menajeri Erdem Konyar ile irtibata geçildiğini belirtti. Şike davası sanıklarından Sami Dinç'in, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu'nun yönlendirmesiyle Erdem Konyar ile şike konusunda anlaşmaya çalıştığını ifade eden savcı, Emenike'nin maçta oynamaması ya da kötü oynaması şeklinde teklifte bulunduğunu kaydetti.

Mosturoğlu'nun Sami Dinç'i arayarak konuyla ilgilenmesini istediği anlatılan mütalaada, Sami Dinç'in Erdem Konyar'ı arayıp 'O parayı da verecek dedim, paşa paşa abi, bir hafta sonra ne aldıysan ver abi' diyerek şike amacıyla ödenen parayı geri istediği ileri sürüldü. Erdem Konyar'ın ise Emenike'nin bir önceki maçta sakatlanmasını bahane ederek Fenerbahçe maçında oynamayıp, Fenerbahçe'nin lehine hareket edeceğini söylediği belirtilen mütalaada, "Sonuçta Emenike'nin önceki maçtaki sakatlığını öne sürerek 8 Mayıs 2011'eki FB-Karabükspor maçında oynamadığı, lig bitiminde ise Emenike'nin FB'ye transferinin gerçekleştiği, bu suretle Erdem Konyar'ın para karşılığı şike faaliyetine aracılık ettiği, Karabükspor-FB maçının 18 kişilik kadrosunda Emenike'nin yer almadığı, karşılaşmanın FB'nin 1-0 galibiyetiyle sonuçlandığı anlaşılmıştır." ifadeleri yer aldı.

Bunlarla ilgili telefon görüşmelerine de yer verilen mütalaada, sanık Emenike'nin sezon sonunda Fenerbahçe'ye transferi vaat edilerek şike anlaşması yapıldığı ve sonuç olarak maçta şike yapılması eyleminden dolayı Emenike'nin cezalandırılması istendi.

Savcı, şike yapmak suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Emenike'nin, spor kulüplerinin, federasyonların, bünyesinde sportif faaliyetler icra edilen tüzel kişilerin yönetim ve denetim organlarında görev yapmasının yasaklanması istenen mütalaada, ayrıca spor müsabakalarını seyirden yasaklanması da talep edildi.

Mütalaaya karşı savunma için süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.
CİHAN

Editör: Wan Haber