Konya'da emekli bir memur, ikramiyesi olan 100 bin lirayı telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan şahıslara kaptırdı. Gerçek polisin 'dolandırılıyorsunuz' telefonuna inanmadığı öğrenilen emekliyi dolandıran şüphelilerden 2'si yakalanarak gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, memur emeklisi A.D.'yi telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan şahıslar, terör örgütünün adını kullanarak para istedi. Durumdan korkan A.D., emekli ikramiyesinin de içinde bulunduğu 100 bin lirasını verilen hesaba yatırmak için evden çıktı. Bu sırada emekli memur A.D'nin eşi durumdan şüphelenerek polise haber verdi. Bankaya giderek parayı yatıran A.D'yi polisler arayarak, "Biz gerçek polisiz, dolandırılıyorsunuz, parayı yatırmayın" uyarısında bulundu. Ancak buna inanmayan A.D., 100 bin lirayı verilen hesaba yatırdı. A.D., telefondaki gerçek polisler tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne davet edilmesiyle dolandırıldığını anladı. Polis, paranın yattığı hesap numarasından yola çıkarak şüpheliler Bülent A. (22) ve Rıdvan B.'yi (20) yakaladı. Yakalanan şüphelilerden Bülent A., "Parayı çekip Rıdvan'a verdim" dedi. Rıdvan B.'nin ise, parayı Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden Zeki A'ya verdiğini, kendilerinin bin lira aldıklarını söylediği öğrenildi.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Rıdvan B. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Bülent A. ise mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer şüpheli Zeki A'nın arandığı öğrenildi.
(HİV-AH-CC-Y)

10.01.2013 16:08:35 TSI

Editör: Wan Haber