Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, emeklilerin intibak farklarını herhangi bir gecikme olmadan alabilmelerinin sağlanması için 2012 yılında yoğun bir çalışmanın gerçekleştirildiğini belirterek, "Yaklaşık 2 milyon 700 bin kişinin aylığı yeniden hesaplanmıştır. Yapılan düzenlemeyle, emeklilerimizin aylıklarında 350 liraya varan tutarlarda artış sağlanmıştır" dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, Rixos Otel'de düzenlenen 'Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı'na katıldı. Konferansa Acar'ın yanı sıra, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ve SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Cevdet Ceylan katıldı. Acar, yaptığı konuşmada, 2006 yılında 5502 sayılı Kanunla Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın kurulduğunu hatırlatarak, üç sosyal güvenlik teşkilatının tek çatı altında birleştirildiğini söyledi. Acar, tüm bireylere eşit kapsam ve kalitede sosyal güvenlik hizmeti verilen bir yapının oluşturulması için hazırlanan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile çalışanların sigortalılık türlerine göre farklı olan mevzuatları birleştirmek suretiyle norm ve standart birliğinin sağlandığını ifade etti. Kısa bir zamanda gerçekleştirilen bu reform sürecinde kurumsallaşmanın tamamlandığını belirten Acar, merkez ve taşra teşkilatının oluşturulduğunu ve ikincil mevzuatın hazırlandığını dile getirdi.
Acar, e-devlet uygulamasıyla vatandaşların, aylıklarından yapılan kesinti bilgilerini görebileceğini, hangi şartlarda ve hangi tarihte emekli olabileceklerini öğrenebileceğini söyledi.
Emeklilerin intibak farklarını herhangi bir gecikme olmadan alabilmelerinin sağlanması için 2012 yılında yoğun bir çalışmanın yapıldığını söyleyen Acar, "Yaklaşık 2 milyon 700 bin kişinin aylığı yeniden hesaplanmıştır. Yapılan düzenlemeyle, emeklilerimizin aylıklarında 350 liraya varan tutarlarda artış sağlanmıştır. Emeklilerimiz intibak farklarını 2 gün sonra almaya başlayacaktır" dedi.
(EY-ÖK-E)

15.01.2013 12:36:31 TSI

Editör: Wan Haber