Tekirdağ'ın Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı öğretmenevi için alınan kapatma kararına, emekli öğretmenler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, meydanda toplanarak tepki gösterdi.
Şarköy Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıtı önünde yağışlı havaya rağmen toplanan emekli öğretmenler adına konuşan emekli öğretmen Ferhan Sadunoğlu, 1990 yılında, Şarköy Belediyesi tarafından öğretmenevi yapılması kaydıyla sembolik bir paraya arsanın devredildiğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı, Destek Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi ile Bakanlık, Şarköy Öğretmenevi'ni, 2 yıl üst üste zarar ettiği gerekçesiyle kapatma kararı aldı. Burası, Şarköy Belediyesi tarafından öğretmenevi yapılması için tahsis edildi. Öğretmenevinin kalorifer kazanı arızalı olduğu için, parasızlıktan yaptırılamıyor. Bu nedenle de aynı zamanda otel olan kurumda kimse konaklayamıyor. Millet okul yapmakla, öğretmenevi yapmakla övünürken biz mevcut öğretmenevini kapatmakla mı övüneceğiz. Kaymakam Zekeriya Güney ile görüştük, bize kurumunuza sahip çıkmamızı, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirmemizi önerdi. Bunun üzerine siyasi partiler dahil tüm sivil toplum kuruluş üyelerini dolaştık. Eğer biz burayı kaybedersek çok üzüleceğiz. Biz burada kış aylarında 4 kez eğitim semineri Bakanlığa düzenletelim, öğretmenevi kazanca geçer ve kurtulur" ifadesinde bulundu.
Kendi aralarında 12 bin TL para toplayarak, arızalı olan kalorifer kazanını yaptırabileceklerini belirten Sadunoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'dan da öğretmenevinin kapanmaması için destek istedi.
1992 yılında faaliyete geçen Şarköy Öğretmenevi'nin kapatılması halinde sıkıntı yaşanacağını söyleyen öğretmenevi eski sendika temsilcisi Şeref Yılmazer ise, "İlçemiz turistik bir yerleşim yeri, yaz aylarında yatak kapasitemiz yetersiz kalıyor. Kış geldiğinde de bir çok konaklama tesisi kapanıyor. Öğretmenevi 130 yatak kapasitesiyle ilçede konaklama sorununu yaz-kış açık olarak fayda sağlıyor. Kapatılması halinde çalışan 13 personel işsiz kalacak. Bir çok emekli öğretmenin bir araya geldiği bu mekana yazık edilecek" dedi.
(İHA-AŞ-Y)

11.02.2013 15:10:38 TSI

Editör: Wan Haber